A mozgalmas március Kék Holddal ért véget, s ezzel adta át a stafétát áprilisnak. Áprilisban sem fogunk unatkozni. Sok kisebb változás között két kiemelkedően fontos lesz. Az egyik a Szaturnusz 5 hónapra szóló retrográddá válása, a másik  a felszálló holdcsomópont (Rahu) naksatra váltása. Mindkét planéta pozícióváltása hónapokra megváltoztatja a tendenciákat, s mindkettő szoros kapcsolatban áll a karmával.

Nézzük a fontosabb eseményeket.

Április 1. – A hónap nagyfeszültséggel indul: a meglehetősen ellentétes energiájú Szaturnusz és Mars együttállása a Nyilas közepén (Purvasadha) ideológiai kérdéseket – ki miben hisz és azt hogyan képviseli – a végletekig kifeszít. A választ ez a konstelláció nem tartalmazza.

Április 3. – A Merkúr visszahátrál a Halak szaturnuszi holdházába (Uttarabadra), érzelmi zártságot, sőt, átláthatatlanságot hozva. Ez a retrográd Merkúr a védikus szabályok szerint nem csak a Halakban működik, hanem visszahat a Vízöntőbe is, ahol nem mellesleg a Neptunusz  van. Egy esésben levő retrográd Merkúr, összekötve a neptuni hatásokkal hozhat szép spirituális és közösségi gondolatokat, a mindennapokban azonban – főként a Nyilasból érkező ártalmas aspektusok miatt –  az erőltetett megtévesztések eseteit szaporíthatja.

Április 14. – A Nap megérkezik a Kosba, ahol remekül érzi magát. Fokozódó vitalitás, tobzódó kreativitás, pezsgő vállalkozókedv. Jót tesz neki az is, hogy kikerül a 3 ártalmas Nyilas bolygó (Mars, Plútó, Szaturnusz) aspektusából.

Április 15. – Mindannyiunk örömére a Merkúr direktbe fordul. Igaz, hogy lelkileg sok megértést, befelé fordító pihenőidőt hozott,  a mindennapokban azért ez egy 3,5 hetes frusztráló, időrabló retrográd időszakot jelentett. Ebből ezen a napon kilendít bennünket.

Április 16. – Újhold hajnali 4-kor, asztrológiailag a Kos elején, az Asviniben. Rendkívül izgalmas Újhold, nagy változások beharangozója.

Április 18. – A védikus hagyományban az év legjobb napja (Aksaya Tritiya), amikor a Nap és a Hold asztrológiailag a lehető legkedvezőbb helyzetben van. Bármilyen tevékenység, terv, vállalkozás elkezdéséhez remek időpont. Ugyanezen a napon a Szaturnusz 4,5 hónapra hátrálásba kezd. Ettől kezdvel a Nyilasban és a Skorpióban egyszerre hat, számon kérve karmikus adósságainkat (Skorpió) a hit, világnézet és igazság (Nyilas) témáiban.

Április 19. – Nap-Uránusz együttállás a Kosban, amely hirtelen változásokat, történéseket hozhat vezetői pozíciókban, hatalmi kérdésekben, és bármely, az apával, apasággal kapcsolatos témában.

Április 22. – A Nyilas Plútó is retrográdba fordul. Alig pár hetet töltött a Nyilas Nap-energiájában, ahol hittel, meggyőződéssel kapcsolatos hatalmi kérdéseket  kezdett átalakítani. A retrográd Nyilas Plútó is két jegyben hat: a Nyilasban hitbéli fanatizmusunk átalakításán dolgozik,  a Skorpióban e fanatizmusok elengedésén.

Április 26. – A Mars megérkezik az Uttarasadhába, azaz a Nyilas Nap-energiájába, ahol rögtön találkozik a Plútóval. A Plútót úgy is emlegetik, mint a Mars felsőbb oktávja. Találkozásuk  nagy energiákat mozgathat meg, amely agresszivitásban, fegyveres konfliktusban nyilvánulhat meg, de a természet erői is megmutatkozhatnak vulkánkitörés, földrengés formájában.Óvatosság, konfliktuskerülés ajánlott, főként ideológiai vitákban.

Április 27. – A karmikus jelzők közül ezen a napon Rahu, a felszálló holdcsomópont vált naksatrát, és belép a Rák szaturnikus területére, a Pusja naksatrába. Sorsszerű történések a családban, párkapcsolatunk értékelődése, munkahelyi elmozdulások a fontosabb hozadékai. Étkezésünkben a finomított szénhidrátok és  zsíros táplálékok kerülése javasolt.

Április 30. – Hajnali Telihold Kos Nap és a Mérleg Hold között. Egyszerre szítja fel az önállóság iránti igényt, miközben kapcsolatainktól és szenvedélyeinktől való függőségeinkre emlékeztet. Indulatos napok.

A részletekkel jövünk a hónap folyamán.

Szeretettel
Vishakati

Write A Comment