Először is minden kedves olvasómnak szeretném megköszönni a 7. éve tartó figyelmet, amellyel elemzéseimet, prognózisaimat követik. Tartsanak velem a jövőben is! Boldog 2021-et kívánok mindenkinek!

Hamvas Bélát idézve a Tibeti misztériumok bevezetőjéből: a Védák alapvető tanítása szerint a világnak csak elenyésző része, legkülső burka az érzékelhető és anyagi, a hasonlíthatatlanul nagyobbik rész láthatatlan. Az emberi lét igazi értelme ebben a láthatatlan, az érzékek számára hozzáférhetetlen világban van.

Az asztrológiai analógiák segítségével innen, ebből a nehezen hozzáférhető világból szeretném tolmácsolni azokat az üzeneteket, tendenciákat, amelyek emberi életünket, énkeresésünket segíthetik. Akkor is, ha nehéz idők vannak, és húzódozva akaródzik tudomásul venni a teendőket.

2020 igazán embert próbáló év volt, de ha őszintén magunkba tekintünk, valahol érezzük, mennyit tanultunk magunkról, hogyan találtunk új és új megoldásokat a túlélésre a csökkentett üzemmódban, a bezártságban, a kényszerhelyzetekben. Mindvégig stabilan tartott bennünket a Bak Szaturnusz, a rend, a karma őre, s ez így lesz egészen 2023 elejéig. Csak annyit kér, legyünk következetesek.

2021 sok tekintetben az előző, nehéz év folytatása lesz, de már tudjuk, bármi előfordulhat velünk és körülöttünk, és azt is, nem számíthatunk a covid világjárvány előtti életünk maradéktalan visszatérésére. 2020 elejétől kezdve az univerzum azt a nagy feladatot adta az emberiség számára, hogy nagyobb felelősségvállalással, hosszú távú reális célok kitűzésével tegyen rendet saját életében és környezetében, tágabb közösségében és az anyatermészetben.

Ennek megfelelően 2021 első negyedévében – bár a feltalált vakcinák minden bizonnyal idővel segítenek majd megfékezni a járványt, főleg, ha minél többen beoltatjuk magunkat – még erős korlátokra, bezártságra számíthatunk, és az óvatos nyitás áprilistól indul majd meg. Addig a roppant erős Bak (felelősség, következetesség, struktúra) stellium 4-7 bolygója hol segíti, hol kikényszeríti az új rend irányába történő fejlődést.

Jellemző lesz az évre, hogy a holdi (család, múlt, női energia, hozott családi minták, származás, szülőföld, otthon) témák igen hangsúlyosak lesznek, mert a mértékadó planéták közül a Szaturnusz végig, a Rahu az év nagy részében, a Jupiter pedig az év első 2 hónapjában, holdi naksatrában lesznek.

Január legfontosabb fordulatai az erős Mars együttállása az Uránusszal a Kosban, a Jupiter, a Rahu és a Szaturnusz naksatraváltása, és a hónap utolsó napján a Merkúr retrográddá válása. Ahogy már sokszor beszéltünk róla, a nagy bolygók minden megmozdulása nagy energia- és trendváltozással jár együtt, amelyeket eseményekben gazdag időszak kísér. Ebből januárban lesz bőven.

A Kos Mars és Uránusz közelítő fényszöge, az Uránusz előrefordulása, majd 20-i együttállásuk a Kos-energia intenzitását jelzi, amelyet váratlan történések, indulatok, forrongás, kitörések kísérhetnek a közéletben, de a természetben is (földrengés, vulkánkitörés).

A Merkúr hó végi hátrafordulása pedig erős fékező hatással jár: a lassan meginduló gazdasági kezdeményezések, üzleti aktivitás, hálózatépítés, terjeszkedés, politikai párbeszéd 3 hétre gátlás alá kerül, illetve múltbéli megoldatlan kérdéseket vet fel.

Nézzük a fontosabb januári tranzitokat a naptárban!

Január 4. – Két bolygó is jegyet vált: Merkúr a Bakba, Vénusz a Nyilasba érkezik. A Bak Merkúr emeli a munkakedvet, „tegyünk valamit” érzést, akár többféle dolog iránti érdeklődést, aktivitást hoz. A Nyilas Vénusz lelkesedést varázsolna életünkbe, amelyet – esésben lévő diszpozitora, a Bak Jupiter miatt – nem lesz módunkban maradéktalanul megélni.

Január 6. – Jupiter naksatrát vált a Bakban, és 2 hónapra belép a holdi Sravana naksatrába. Múltbéli családi vagy kapcsolati történetek elevenedhetnek meg, akár előző életbeliek is.

Január 10. – Miután a Hold aznap este áthalad a Skorpió Kétun, az égboltot elfelező Kétu-Rahu tengely egyik oldalára kerül az összes bolygó, azaz Kala Sarpa időszak kezdődik. Kiegyensúlyozatlanságot, hullámzást fogunk érzékelni 2 hétig.

Január 13. – Kora reggel Újhold a Nyilas utolsó fokán, Uttarasadha holdházában. Az Újhold mindig az asztrológiai hónap kezdete, üzenete 4 hétre szól. Ez a mostani a vezetői felelősségről, annak felvállalásáról. Mindenki, akinek a legcsekélyebb irányítási jog, hatalom, tekintély van a birtokában – családapától kezdve brigádvezetőig, politikai hatalom jogosultjától közszereplőig – egója érvényesítése helyett a közjó, vagy az alá/hozzá tartozók boldogulásáról köteles gondoskodni egyre inkább.

Január 14. – A Nap is belép a Bakba (Makara Szankranti), az év aktívabb felének kezdete. Ahogy a Nap halad, megközelíti a Bakban álló nagy bolygókat. 8 °-on belül elégeti, majd szorosan együttállva a szívébe fogadja őket (Cazimi). A vezetői felelősségvállalás, egófaragás hetei. Szintén ezen a napon az Uránusz direktté válik, a fordulat napja hozhat váratlan történéseket, megmozdulhat a föld.

Január 20. – MarsUránusz együttállás a Kos Asvini holdházában, egy helyen a Holddal. Számíthatunk váratlan eseményre, természeti jelenségre, földmozgásra. Az USA megválasztott elnökét ezen a napon iktatják be, könnyen lehet, hogy nem minden a kiszámított protokoll szerint fog történni. Zaklatott nap.

Január 22. – Szaturnusz naksatrát vált a Bakban, belép a holdi Sravanába. A Szaturnusz mint a karma bolygója sorszerű, elkerülhetetlen lépéseket fog hozni itt töltendő egy évében holdi és Rák értelemben: családi és párkapcsolati vonatkozásokban, szülőfölddel, otthonnal kapcsolatban. A konstelláció kulcsa, a Bak Szaturnusz hallatlanul stabil, az általa indukált történések a rendeződést, a felelősségteljesebb hozzáállást, valamint a javítandó családi minták felülírását célozzák. Azt, hogy csináljuk jobban családi dolgainkat.

Január 24. – Kala Sarpa vége, megnyugvás a változások folyamában.

Január 25. – Merkúr a Vízöntőbe vált, vele egy nyitás, mozgolódás, megélénkülés indulna el a gazdaságban és szociális életünkben. 5 nap múlva, a Merkúr hátrafordulása azonban megállítja ezt a kedvező változást.

Január 27. – Jegyváltás és naksatraváltás napja. Vénusz a Bakba lép, ahol stabilitást, biztonságot remél. Rahu pedig a Bikán belül a Rohiniba, holdenergiába vált. A Bika Rahu valódi prioritásaink felé terel, a Rohiniban ezt gondolkodásunkban és családi értékeink tekintetében teszi.

Január 28. – Telihold a Bak Sravana Nap és a Rák Pusja Hold között este 20:00-kor, miközben a Jupiter a Nap szívében van (Cazimi). Cazimi annyit jelent, hogy a Nap eggyé válik a vele pontosan együttálló bolygó jelentéstartományában, esszenciáinak jogosultja lesz. Tanulmányok megkezdésére, tanításra, valaminek a törvényesítésére szép nap, áldást hordoz. Ráadásul csütörtökre esik, amely a Jupiter (guru, tanító, törvény, igazság) napja. Ezen a napon lesz elérhető a vishakati.hu oldalon az Online Védikus Tudástár első része, megnyílik az online tanulás lehetősége.

Január 30. – Merkúr retrográd a Vízöntő 2°20’-en. A néhány napja megindult mozgolódás leáll, mert további racionalizálásra, átalakításra van szükség munka, vállalkozás, jövőbeni tervek, pénzcsinálás tekintetében.

Okos, megvalósítható terveket és sok türelmet  2021-re,

szeretettel

Vishakati

Write A Comment