Az új évtized első éve igen mozgalmasnak ígérkezik. A hosszú távú előrejelzések alapját képező mind a 4 planéta (Szaturnusz, Jupiter, leszálló és felszálló holdcsomópont) jegyet vált, s ezzel markáns tendenciaváltásokat idéznek elő.

A január végén jegyet váltó Szaturnusz – miután kerek 3 évig terelt bennünket a Nyilasban, a megosztó hitrendszerek, szélsőséges ideológiák mezsgyéjén az igazság felé – megérkezik a Bakba. Itt, saját jegyében megerősödve, már nem az ideológiai útkeresés lesz a lényeg, hanem a Bak témákkal (célok, felelősség, struktúra, idő, pozíció, társadalmi rendszerek) való szembesülés 2022. augusztus közepéig. Egyrészt a fegyelem, célok, ambíciók területén: nehezebb lesz elugrani a feladat elől, jobban fel kell vállalni a felelősséget, de a jól végzett munkát komoly elismerésben részesíti. A Bak a rendszerek jegye is minden vonatkozásban, ezért vállalati, politikai, szervezeti struktúrák, rezsimek megrendülése, átrendeződése várható a Bak Szaturnusz időszakában. Fontos velejárója, hogy az időjárásban hidegebb tendenciákat hoz, hűvösebbre számíthatunk minden évszakban, kivéve retrográd periódusait, amikor a Nyilasba visszatekintve a Bak hidegségét a Nyilas tüzes jellege melegíti.

A Jupiter március 30-án lép át 3 hónapra a Bakba. Míg a Szaturnusz feladatokat ad az adott jegy témáiban, a Jupiter meg is tapasztaltatja velünk azokat. Több egyedüllétet, zárkózottságot, befelé fordulást hoz majd, mert magunkban is rendet kell teremtenünk. Meg kell tapasztalnunk megszokott rendszereink, felépített struktúráink átalakulását, és jobban járunk, ha mi magunk kezdeményezzük azokat. Június végén aztán visszamegy a Nyilasba, és a Nyilas Jupiter már ismerős témáit fogja gyakoroltatni.

Szeptember közepén pedig a holdcsomópontok váltanak jegyet: a Kétu a Nyilasból a Skorpióba, a Rahu pedig az Ikrekből a Bikába vált. Bár nincs saját jegyük, mégis azokat tartják a számukra legkedvezőbbnek, amelyekbe ekkor érkeznek. A Skorpió Kétu elengedésre, változtatási képességünk megélésére, lelki és spirituális fejlődésre fog tanítani, míg a Bika Rahu a materiális javak szerzését, a gazdasági életet fogja felpörgetni, egyúttal nagy adag félelmet, aggódást is hoz a megszerzett anyagi biztonság, kötődéseink, ragaszkodásaink elvesztése felett. Elengedés és kötődés, anyagi és nem anyagi egyensúlyba hozása lesz az új holdcsomópont tengely fő témája

Retrográd periódussal örvendeztet meg bennünket a Jupiteren és Szaturnuszon túl a Mars és a Vénusz is. Ezek meglehetősen retrospektív és erővesztett időszakok lesznek.

Az év érdekessége lesz a Vénusz elhúzódó tartózkodása a Bikában. Az egy jegyben  szokásos 2-3 hetes átvonulása helyett most több mint 4 hónapot fog a Bikában tölteni, mert retrográd periódusa is ide esik. Szerencse, hogy a Bikában mint saját jegyében jól érzi magát a Vénusz, felerősítve a földi élvezetek, evés-ivás, pénzcsinálás iránti vágyakat.

Nézzük át a fontosabb konstelláció váltásokat az év hónapjaiban!

Január nagyon erősen indít, amikor a Jupiter-Kétu együttállás aktivál egy új szellemi, spirituális hullámot, láthatunk félárnyékos Holdfogyatkozást az égen, és a szigorú Szaturnusz jegyet váltva belép a Bakba. A Bak Szaturnusz éveiben sokkal szorosabb elszámoltatásban leszünk tetteink, hozzáállásunk következményeivel, minden értelemben. Jutalmazni is fog, a megdolgozott teljesítményt, a jó elképzelésekért tett lépéseket, az erőfeszítéseket arányosan díjazza a Szaturnusz.

Februárban a Mars Nyilasba lépése hozhat mozgalmasságot, több kiállást meggyőződéseink, igazságaink képviseletében, a Vízöntőben visszaforduló Merkúr pedig lelassítja az életünket, különös fókuszt adva szociális és környezetvédelmi témáknak. Izgalmas fordulat a Plútó február 24-i jegyváltása: 15, Nyilasban töltött év után rövid időre átlátogat a Bakba, megerősítve a Bak irányzatokat.

Márciusban örülni fogunk a Merkúr előrefordulásának. Meg kell viszont tapasztalnunk, hogy – a Bak Szaturnusz folyományaként – hűvösebb a tavasz. A hónap végén a Jupiter Bakba lépése erősíti ezt a tendenciát.

Áprilisban a Mars is a Bakba vált, ami a földdel, földmozgásokkal kapcsolatos történéseket valószínűsíti. 23-án Újhold lesz a Kosban, az Uránusz közelségében, ami szintén heves mozgásokat, mozgalmasságot, balesetveszélyt sejtet.

Május a retrográd mozgások hónapja: a Vénusz, a Szaturnusz, a Jupiter a hónap közepén, néhány nap eltéréssel fordul hátra. Retrográd időszakuk alatt több nosztalgiával, a múlt tényleges visszatérésével vagy virtuális visszaidézésével, nehezebben kontrollálható eseményekkel találkozhatunk.

Júniusban a retrográd bolygókhoz csatlakozik a Neptunusz és a Merkúr is, így lesznek olyan napok, amikor 6 bolygó is hátrálni fog. Ezt a periódust sodródásnak, lelassultnak fogjuk megélni. Június 25-én azonban a Vénusz már elindul előre, ami részleges könnyítést fog jelenteni. Június utolsó napján a Jupiter visszahátrál a Nyilasba, ami több filozofálást, a világnézeti viták felélénkülését hozza. Június érdekessége az 5-i Holdfogyatkozás, valamint a 21-i gyűrűs Napfogyatkozás, amelyek jó idő esetén Magyarországról is észlelhetők.

Július csendesebb lesz, a hónap közepén az előreforduló Merkúr hoz lendületet. Júliusban is lesz Holdfogyatkozás 5-én, ez azonban Magyarországról nem látható.

Augusztus is nyugalmas heteket tartogat, az Uránusz irányváltása fog némi mozgalmasságot hozni a hónap közepén.

Szeptember annál eseménydúsabb lesz: 10-én a Mars kezd hátrálásba a Kosban, néhány nap múlva a Jupiter direktté válik, 23-án a holdcsomópontok váltanak jegyet, 27-én pedig a Szaturnusz válik direktté. A sok jegy- és irányváltás miatt nagyon hektikus, kiszámíthatatlan és nyugtalan lesz a szeptember, nehéz lesz egyensúlyunkat megtartani.

Októberben a retrográd Mars fog továbbra is erővesztést okozni, de csatlakozik hozzá a retrográd Merkúr is a Mérlegben. Nem erre a hónapra kell időzíteni a nagy tervek beindítását, mert mind vitalitásban, mind az ügyintézésben gátolva leszünk.

November kedvező fordulatot a Mars 14-i előre indulása. Ekkorra már a Halakban lesz, ami nem a legerősebb jegye, de a direktté válást pozitívan fogjuk megélni. A hónap másik hangsúlyos váltása a Jupiter belépése a Bakba, ezúttal nemcsak 3 hónapra, hanem hosszabb időre. Ha a Bak Szaturnusz januári váltása óta jelzett valamilyen feladatot, kötelezettséget, változtatandót, azt most meg is kell tapasztalnunk, bele kell vágnunk. November 30-án félárnyékos Holdfogyatkozás lesz, amely azonban Magyarországról nem észlelhető.

A fordulatos őszi hónapok után egy viszonylag csendesebb decemberrel zárul az év, hogy zavartalanabbul készülődjünk ismét az év végi ünnepekre. 14-én teljes Napfogyatkozás lesz, amely azonban Magyarországról nem lesz megfigyelhető. Karácsony napjaiban pedig Szaturnusz-Jupiter együttállás lesz a Bakban, amely egyfajta vizsgahelyzet felelősségvállalás tekintetében.

Boldog 2020-at kívánok szeretettel

Vishakati

Write A Comment