Hozzászólások

 1. Érdekes adalék, hogy a Skorpió jegyét szintén uraló jelenleg nagyon erős Kos Mars még aspektálja is (8. aspektus) a Bak urát.

 2. Amikor a Vénusz visszahátrál a Nap elé – inferior coniuctio – kerüljük a nagy horderejű pénzügyi vagy szerelmi döntéseket… heteken belül, legkésőbb, mikor megint eléri télen a Vénusz a napot, szembekerülhetünk azzal, hogy nem volt jó a döntésünk.

 3. Legutoljára 1779 tavaszán volt ilyen együttállás retrográban a Skorpióban 81 napig… Amerikai Függetlenségi Háború, sok indián halottal, háború Németországban (Bajor örökösödési háború)és az oroszok megegyeztek a Krímről a Török Birodalommal…

 4. Egy török tanitványom szerint Törökország is erősen Skorpió karakterű… de Bika is. A Neptun szemben a Jupiterrel is volt 1779-ben.

 5. kriyasakti Reply

  Kedves Vishakati
  Kedvelem, és sokat tanulok az írásaidból. Érdekelne mit lehet tenni a visszafelé haladó bolygókkal, hogyan lehet ellensúllyozni a hatásukat. Nekem négy van: Jupiter, Szaturnusz, Mars, Merkúr.
  Előre is köszönöm.
  Kriyasakti dd

  • Vishakati Reply

   Kedves Kriyasakti!
   A születési horoszkóp hátráló bolygói sok feladatot, de sok erőt is hoznak. Feladatot, mert olyasmire utalnak, amelyet előző életünkben nem fejeztünk be, vagy tökéletlenül végeztünk, tehát korrekciós munka van velük. És erőt is kapunk, mert a védikusban a retrográd bolygók 2 házban vannak, és sokkal több az aspektált terület is. Nem kell ellensúlyozni őket, hanem fel kell venni a kesztyűt 🙂

 6. Molnár Zsuzsanna Reply

  A bejegyzés remekül körülírja helyzetünket. Különélő Skorpió gyermekem megtagadja, hogy eljöjjön velem Rák-anyuval a szokásos szünidei láthatásra június 24-én. Holott szuper a kapcsolatunk, de ő inkább otthon szeretne lenni a haverokkal…. és még sok egyéb apróság ami beleillik a képbe. Remélem megértem a tanítást.

  • Vishakati Reply

   Ez is egy megélés, sok türelmet kívánok hozzá. Talán bölcsebb most nem forszírozni a láthatást.

 7. Nagyon boldog vagyok, hogy ez az iromány eljutott hozzám!Köszönöm.Végre!Skorpió aszcendensem van.Igen nehéz iőszak volt.Nem is 3 hanem mérlegként 6 nagyon nehéz év all mögöttem.

  • Vishakati Reply

   Átérzem Judit, és remélem, eredménye is van a 6 nehéz évnek.

 8. A multkoriban irtad hogy a Mars 2 évig tartózkodik a Skotpióban. Nem inkább 2 hónapig? SZZERETNÉM megkérdezni hogy a Rák jegy mely országokra vonatkozik
  ?. Köszönettel. Lozsádi Margit

 9. Vishakati Reply

  Kedves Margit! Nem azt írtam, hogy a Mars 2 évig tartózkodik a Skorpióban, hanem hogy a periódusa, azaz ugyanabba a jegybe való visszatérése kb 2 év. Egy jegyben az átlagos sebességgel haladó Mars 6 hetet tölt.
  Rák országnak tekintjük a tenger ölelte Indonéziát, Hollandiát, India sík részeit, afrikai és dél-amerikai törzsi kultúrákat, és a cigányságot.
  Üdv
  Vishakati

 10. Figyelemre méltó, hogy naksatra szinten is Parivartana jógának lehetünk tanúi, ugyanis a Vénusz a szaturnuszi Uttara Badrapphadában jár, míg a Szaturnusz a Purva Ashadában… Vénusz és a két sorsbolygó avagy kapcsolataink a sorsformáló erők hatása alatt! 🙂

 11. Zsolt Szpaszov Reply

  A Purva Ashada holdházat a kozmikus vizek istene: Apas uralja. A vízhez lehet kőtni a megtisztulást, lelki megújulást, megfiatalodást. A Purva Ashada korai győzelem az ellenfelek felett, az ellenségeink a tudatlanság, türelmetlenség, túlzott elmerülés az anyagi világban. A Víz a maga erejével szét tudja zúzni a legkeményebb szikákat is, nem siet türelmes, de tudja, hogy a győzelme elkerülhetettlen. Hasonlóképpen a Szaturnusz is türelemre, alázatra, tanít minket, nehézségeket állít az utunkba, ura az időnek, nem tagad meg semmit, de megdolgoztat mindenért. Ha vesszük a fáradtságot, hogy tisztítsunk a lelkünkön, gyógyúljunk, a Szaturnusz segíteni fog, hogy elnyerjük a spirituális felszabadulást.

 12. Csodaszépen szól ennek az időszaknak a szlogenje – megújulás gyors és markáns változásokon át – és milyen igaz!
  Namaste, Kati

  Edward

 13. Manhertz Edit Reply

  Kedves Kati!

  Először is köszönöm a részletes elemzést!
  Csak egy kérdés: a Hold és a Mars miért nem barátok?

  Köszi! Edit

  • Vishakati Reply

   Kedves Edit,
   elnézést, a kérdésed idején válaszoltam, de rosszul mentettem el, ezért eltűnt az éterben. Most megismétlem:
   a tradicionális dzsottishban a Hold és a Mars viszonya aszimmetrikus: a Hold számára a Mars semleges, míg a Mars barátkozna a Holddal. Tapasztalataim szerint azonban a két planéta természete nagyon más, és az érzékeny Hold nagyon nehezen viseli a vehemens, tüzes Mars közelségét. Ezt igazolja az is, hogy a Hold kifejezetten rosszul érzi magát a Mars jegyeiben, a Kosban és főleg a Skorpióban.
   Üdv
   Kati

 14. Nandaraniji Reply

  Radhe! Radhe! Kedves Vishakati 🙏 lenne egy kérdésem. Mit hoz az egyén horoszkópjában a Bak jegyben àllò Jupiter?! 😇🤔🙏 Üdv: Nandi

  • Vishakati Reply

   A Bak a felelősség, vezeklés és az ambíciók jegye, a Jupiter ezekben hoz megéléseket, tapasztalásokat. Sajnos nem érzi magát jól a Bakban, esésben van, ami érthető: Bak a beszűkülés, Jupiter a kitágulás, ellentétes természetűek.
   Hogy milyen életterületen mutatkozik meg ez a hatás, ahhoz tudni kellene, hányadik házban van.
   Üdv Vishakati

  • Vishakati Reply

   Igen, ahogy írtam, a védikus aszcendenst és/vagy a Hold jegyét kell nézni.

 15. Tenger George Reply

  Az események jupiteri érintettségéhez érdemes hozzátenni azt is, hogy a ma délutáni újhold is egy jupiteri holdházban (Purva Bhadrapada) történt. Így hát nincs mese, az elkövetkezendő egy hónapban is bőven lesz részünk tapasztalásokban.

 16. Tudjátok mikor állt együtt a Szaturnusz-Plutó-Ketu hármas a Nyilas jegyében? Kapaszkodjatok meg: 1517-ben, amikor Luther Márton a wittenbergi templom kapujára szegezte ki vitaindító 95 tételét.

  Szeretettel,
  George

  • Vishakati Reply

   Köszönöm a pontosítást, George. A maga idejében az egy óriási lépés volt. Napjainkban is ideje volna egy hasonló tisztulásnak, rendrakásnak a fejekben, és a fejeket befolyásoló szervezetekben.
   Üdv
   Kati

 17. Gehrmann Elin Reply

  KEDVES VISHAKATI!

  Köszönöm szépen szeretetteljes előjelzésedet. Nagyra értékelem a munkádat.

  Szeretettel Ölellek Elin

 18. hat az biztos, hogy tegnap nem volt aram a Corvin Plazaban…

 19. Tenger George Reply

  Kedves Kati!

  Mindössze annyit szeretnék megjegyezni, hogy a Jupiter második Bakbéli tartózkodása – szerencsére – nem tart egy egész évig, hanem csak bő öt hónapig, 2020. november 20-tól 2021. március 31-ig.

  Szeretettel,
  George

  • Igaz, köszönöm. Áprilistól Vízöntő, aztán szeptember közepétől 2,5 hónap ismét Bak. Jó kis hinta lesz.

  • A nyugati asztrológia tropikus horoszkópjában igen, Bak Plútója van, de a védikus sziderikus képletben – és jelen oldal írásai ebben a felfogásban készülnek – 2020. február 5-én lépett először a Plútó a Bakba. A sziderikus asztrológia kb 24°-kal van hátrébb, mint a tropikus nyugati asztrológia.

Szólj hozzá!