Májusunk a Mars és a Kétu Bak jegybeli közeledésével telik. A két bajkeverő közelítő fényszöge két síkon hat: a spirituális tanulságoknál  sajnos lényegesen nyilvánvalóbb a balesetek, fegyveres atrocitások számának emelkedése. A feszültség növekedésére június közepéig számíthatunk.

Az aspektált, azaz hatásba vont területek közül a Koshoz kapcsolódó Izraelben történtek súlyos fegyveres konfliktusok. A Kos területek (Izraelen kívül Németország is ide tartozik) kitettségét fokozza a Merkúr belépése e jegybe, ráadásul május közepén az Uránusz közelében tartózkodik.

További figyelmeztető jel az, hogy a Bak Mars és a Kos Uránusz közt május 16-án van pontos fényszögkapcsolat, amely azt jelenti, hogy a sok energiát mozgósító Mars és a hirtelen behatásokkal működő Uránusz között erőteljes energetikai kölcsönhatás van. Hatnak egymásra, nagy és kiszámíthatatlan folyamatokat indíthatnak el.

Ezek a lépések általánosságban a baleset- és terrorveszélyt jelzik, különösen az említett országokban. Személyes életünkben fejjel kapcsolatos problémák, forrófejűség, fejfájás, viták és csattanások kísérhetik e napokat. Amennyire csak lehetséges, kerüljük a konfrontációt minden tekintetben.

Május 15-én kora reggel a Nap a Bikába vált, ahol stabilizáló hatású, anyagiasabb, lassabb tempót diktál. Az elkövetkező hónapban itt is marad. A Nap aktuális helyzetének értékelésekor azonban figyelembe kell venni, hogy – mivel a Plútó a Nyilas Nap-energiájában, az Uttarasadhaban halad – bárhol jár a Nap, viszi magával a Plútó mélyen megváltoztató, manipulatív energiáit. Ez nem látható, titkos hatalmi játszmák lehetőségét veti fel az anyagi, pénzügyi erők átrendezése terén.

Ugyanaznap kora délután Újhold is van, azaz a Bika első fokán Nap-Hold együttállás. Ez az Újhold értékteremtéssel, anyagiakkal kapcsolatos jövőképünket teszi fontossá a következő 4 hétben. Személyes életünkben is fontosabbá válhatnak az anyagi célok, az ingatlanszerzés, a stabilizálódás.

Szeretettel
Vishakati

Write A Comment