Október 26-án 11:59-kor a védikus rendszerben a Szaturnusz ismét és végleg a Nyilasba lép. Azért ismét, mert 2017. január 26-án már belépett ide (de szokásos évi retrográd időszaka alatt visszalátogatott előző jegyébe, a Skorpióba), és azért végleg, mert több Skorpióba visszalépése évtizedekig nem lesz.

A Nyilas Szaturnusszal és az egyes jegyekre tett hatásával januárban már foglalkoztunk: 2 ¼ éves időszaka visszatalálás a szellemi, spirituális gyökerekhez, mindenkinek a sajátjához, amiben hisz. Mindenki betagozódik valahová a hite és a benne megszülető bizalma által, s ezen keresztül fog kapcsolódni. A Nyilasban együtt áll majd a Plútóval, amely a fanatizmus elszabadulását, és meggyőződéseink gyökeres átalakulását – jó esetben a gyógyulását hozhatja.

Januári Nyilasba lépéséhez képest két jelentős konstelláció változott:

  • Most egy Dhanistha Kétuval vált a Nyilas Kétu-energiájába (Mula) a Szaturnusz, ezért viszonylag gyorsan kiderül az is, kinek milyen felelőssége fűződik a hitbéli meggyőződéseihez.
  • Sokat segít az a tény, hogy a Nyilas jegyura, a Jupiter jelenleg a Mérlegben, az együttműködés jegyében van. Ez fog bennünket rákényszeríteni arra, hogy hit- és meggyőződésbeli sokféleségünk ellenére találjunk olyan lehetőségeket, fórumokat, közösségeket, ahol az együttműködés mélyebb szintjét tudjuk megtapasztalni.

Az átlépéskor a Jupiter és a Nap együtt áll, amely egy égetett Jupitert eredményez. Ennek jelentése egy néhány napos hiány a vezetettségben, fizikai világunkban bukott vezetők lelepleződése illetve ennek a közeljövőbeni lehetősége, lelki szinten pedig egy kapunyitás a belső hangunkhoz.

A váltás legnagyobb nyertesei a Skorpió aszcendensűek és Holdúak, akik számára egy 3 éves megpróbáló időszak ér véget. A Skorpió Holdak esetében lezárul a szade szati belső periódusa, életük legnehezebb szakasza, ezért úgy érezhetik, mind érzelmileg, mind fizikailag kiszabadulnak. Egyúttal elkezdődik egy olyan energia tanulása, amely valamely szempontból a következő életükbe vezeti be őket.

Ugyanakkor a Nyilas érdekeltségűek számára egy feladatokkal teli, megterhelő, 2020 januárjáig tartó 2 ¼ év indul. A Nyilas Holdak  szade szatijuk belső periódusát kezdik, vagyis amikor a Holdjukon vonul át az égi Szaturnusz. Mind érzelmileg, mind életük fő komponensei vonatkozásában sok feladatra és következetes rendcsinálásra számíthatnak. Érdemes rugalmasan, nyitottan állni a változások elé, mert tudjuk: a rugalmatlan egy nagyobb behatásra nem hajlik, hanem törik.

A hónap kis megkönnyebbüléssel zárul: október 29-én kilépés a Kala Sarpa jógából, de a Szaturnusz Nyilas oldali gandantája, vagyis a jegyváltás utáni gyors, hirtelen átrendeződések még november 6-ig tartanak.

Namasté
Vishakati

 

2 hozzászólás

  1. Nagyon boldog vagyok, hogy ez az iromány eljutott hozzám!Köszönöm.Végre!Skorpió aszcendensem van.Igen nehéz iőszak volt.Nem is 3 hanem mérlegként 6 nagyon nehéz év all mögöttem.

    • Vishakati Reply

      Átérzem Judit, és remélem, eredménye is van a 6 nehéz évnek.

Write A Comment