2018 május eleje óta van a Bakban, egyazon jegyben a Mars és a Kétu. Már kétszer találkoztak, először júniusban, aztán júliusban, s közeleg utolsó, 3. együttállásuk.

Bár a Mars igen erős és kiegyensúlyozott a Bakban, ez a Kétuval töltött 6 hónap erős karmikus tisztulás, és a felelősséggel való szembenézés időszaka a Mars által jelzett vonatkozásokban. Kétu ugyanis a múlt és a spiritualitás jelzője, és ebben a minőségében a Bak jegyében (felelősség, karma, vezeklés) tisztítja és vizsgáztatja a Marsot (szándék, erő, akarat, agresszió, aktivitás). A 6 hónap üzenete röviden így fogalmazható meg: felelősségünk vállalása, felismerése akaratunk gyakorlása tekintetében.

Ennek az elhúzódó, s a 6 hónapon belül is sajátos hullámzást mutató jegybeni együttállásnak említettük már a várható hatásait, amelyek között vannak univerzálisak (erőszakhullám, furcsa és tömeges balesetek, terrorveszély, természeti csapások), és egyéni jellegűek. Utóbbiakat kifejezetten a személyes horoszkóp mutatja.

A közelgő 3. találkozó két szempontból lesz más, mint az előzőek.

Egyrészt az előzőektől eltérően nem a Hold naksatrájában (Sravana) jön létre a találkozó, hanem a Nap energiájában, az Uttarasadha naksatrában. Ezért a Nap jelentéstartományában várhatóak történések:  az apa és apaság témájában, a hatalom, vezetői tekintély, az autoritáshoz való viszonyunk tekintetében (legyünk akár alul vagy felül). A hatalomhoz való viszonyulás és annak felelőssége a vizsgatétel. A Kétu augusztus 30. óta már megkezdte ebbéli elszámoltatását, érdemes az eltelt közel 3 hét eseményeit ennek tükrében nézni.

A közelgő találkozó azért is más, mint a júniusi és a júliusi, mert egy hosszabb időszak záróeseménye lesz. Bőven kaptunk időt a megértésre, emésztésre és a kiigazításra, amelyben a Mars  2 hátráló, vagyis ismétlő, retrospektív hónapja ugyancsak besegített.  A találkozó napja a határnap, ameddig van választásunk, javítási lehetőségünk. Ha addig nem értettük meg feladatunkat, illetve az időszak üzenetét, nem lesz több módunk rá, lezárul a periódus, ezután már az univerzum intézkedik. A találkozó után ugyanis e planéták elkezdenek távolodni egymástól, a Mars kicsusszan a Kétu szorításából, november elején pedig jegyszinten is eltávolodnak egymástól.

A két szeszélyes, kiszámíthatatlan planéta 3. pontos együttállása szeptember 22. hajnalra esik. Ezt megelőzően egy különösen zizegős, zűrös hétre van kilátásunk, amely minden óvintézkedést megérdemel. Egyéni érzékenységtől függően, de tapintható lesz a feszültség. Alvási zavarok, indulatkezelési problémák, váratlan szembesülések, történések jelentkezhetnek. Próbáljuk kerülni az indulatos, agresszív helyzeteket, húzódjunk a háttérbe, s amennyire lehetséges, tartózkodjunk a zsúfolt helyektől, a tömegtől.

Minden éberség, tudatosság, önvizsgálat, belső munka áldott.
És minden mantrázás, ima, meditáció sokat segíthet nemcsak magunkon, hanem szűkebb vagy tágabb környezetünkön is.

Namasté
Vishakati

 

Write A Comment