A védikus égbolton egy lassú átrendeződés van folyamatban. Egyre növekszik a Halak jegy súlya az égen: néhány napja a Nap váltott ide a Vízöntő stelliumból, 19-én pedig a Merkúr.
Mindketten fontos szereplők most.
A Nap azért, mert a könnyűnek nem nevezhető Oroszlán Jupiter-Rahu diszpozitora. Ez azt jelenti, hogy a Nap akármerre jár az égen, viszi magával a Jupiter-Ráhu energiáját, nyugtalanságát, félelmeit. Most ráadásul a Nap-Jupiter uralmi cseréje még szorosabbá teszi egymásra hatásukat.
Ez április közepéig komoly terhelést ad elsősorban a Halakaszcendensűek számára, akik ezt a konstellációt megélhetik szorongással, de hozhat számukra munkával kapcsolatos változást is. Érdemes új munka után nézni, ha ez egyezik szándékunkkal, most könnyebben adódhat a váltás.
A Merkúr jelentőségét pedig az adja, hogy pillanatnyilag 2 lassú bolygó – a Szaturnusz és az Uránusz – is merkúri naksatrában van, s ez a tény megemeli a Merkúr fontosságát is. Ők tudati hozzáállásunk átalakítására, a lényeges és lényegtelen mentális elválasztására, gondolkodásunk felszabadításáraszeretnének rávezetni bennünket – ez a jelenlegi átalakulások egyik legfontosabb iránya.
A most gyors mozgású Merkúr április 2-ig marad a Halakban. Ebben a jegyben érzi magát a legkevésbé jól. Merkúr az elme és a racionalitás száraz analógiáit képviseli, amely a Halak érzelmi cunamijában kissé elúszik. Hajlamosabbak vagyunk összekeverni érzelmi és racionális dolgainkat, érzékenyebbek, befolyásolhatóbbak – néha pedig manipulatívabbak vagyunk. Érdemes tudatosan ügyelni rációnk és emóciónk szétválasztására.

Ugyanakkor a Halak Merkúr fontosabbá teszi számunkra otthonunkat és párkapcsolatunkat. Valamilyen módon keressük a kapcsolatot anyánkkal is – akár az emlékével -, kaphatunk mostanában erre utalást, felszólítást, ha magunktól nem jutna eszünkbe.

A sok vizes bolygó a Halakban és a Skorpióban hozhat sok érzelmet bennünk, és sok vizet mindenütt. Csapadékosabb, változékonyabb hónapra számíthatunk.

A hét közepén Telihold is van (szerdán, március 23.) déli egy órakor a Halak – Szűz tengelyen. Ez a mostani, igen spirituális töltetű Telihold – 2 nappal a Szaturnusz retrográddá válása előtt – értékeinkre, fontossági sorrendjeinkre hívja fel figyelmünket, és arra a kötelességünkre, hogy mit kellene megosztanunk másokkal, mennyit kellene leadni esetleges önzésünkből. A Telihold képletében igen erős a kommunikáció, valamint a magunkért, igazságunkért való kiállás fontossága.
Mivel a Hold közel van a Rahuhoz, az most beleharap, azaz holdfogyatkozás lesz. A Föld túlsó felének lakói vannak ismét megfigyelésre alkalmas helyzetben, a Csendes-óceán, Új-Zéland és Ausztrália, valamint Ázsia keleti felének népei, ezért rájuk fog inkább hatni a fogyatkozás bizonytalan energiája is.
Namasté
Vishakati
 

 

 

 

Write A Comment