Nagy idők vannak. Június 9. szombat óta az egymás felé közeledő Mars és Kétu 1 fokon belüli távolságra került, s hamarosan bekövetkezik a három idei találkozójuk közül az első, a június 13-i.

Mindkét planéta természete tüzes, szoros közelségük okán túl sok az energia, túl sok a tűz. Balesetveszély (s nem csak a közlekedésben), tűzesetek, megégések, furcsa balesetek kísérik együttállásukat. Együttes erejükre emlékeztet a  a New York-i ikertornyok elleni, 2001. szeptember 11-én bekövetkezett  terrortámadás: itt is Mars-Kétu együttállás volt, akkor a Nyilas Kétu-energiájában (Múla) találkoztak.

De mi várható a jelenlegi találkozójuk idején?

Ehhez a két planéta helyzetét és természetét kell megvizsgálni.
Mars az erő, és annak kezelését, szabályozását tanítja mindannyiunk számára. Bár a Bakban a jól érzi magát, a Kétu közelsége miatt elvisz bennünket a határainkig, mindenkit a maga személyes helyzete vonatkozásában. Hajlamosak lehetünk felcsattanni, túlreagálni vitákat, fontos tehát, hogy fegyelmezzük magunkat, és kellő óvatossággal, tudatossággal viselkedjünk bármilyen helyzetben. Fokozott a baleseti kockázat és a veszélyhelyzet ezekben a napokban, ezért ha lehet, kerüljük a tömeget, a zsúfolt helyszíneket. A veszélyhelyzet június 19-ig erős, onnantól már egy fok távolságra kerülnek el egymástól.

A Kétuhoz szorosan hozzátartozik a múlt, annak tisztulása valamilyen megélésen keresztül. Amikor a Marssal találkozik, ezek a régi – akár előző életből felúszó – témák érkezhetnek túl sok indulattal, haraggal, sértettséggel. Különösen nehéz most ezeket kontrollálni, ezért nagy odafigyelést és önfegyelmet kívánó helyzetekbe kerülhetünk. Tudatos önkontroll szükséges.

Túl a személyes vonatkozásokon a természet, a politika, illetve a fegyverek is tartogathatnak – többnyire nem kellemes – meglepetéseket.

A természet erői szokatlan intenzitással mutatkozhatnak meg vulkánkitörés (erre számos eset volt a közelmúltban), földrengés, hőhullám, kiterjedt tűzesetek formájában. Az időjárás szélsőségeire, nagy viharokra is számíthatunk.

A világpolitikában az Egyesült Államok és Észak-Korea elnökének közeli találkozója csigázza fel a kedélyeket:  kedden (12-én) először ül majd le egy hivatalban lévő amerikai elnök az aktuális észak-koreai vezetővel.

Mivel a túl sok tűzenergia feléleszti az agressziót, sajnos bárhol számíthatunk kiújuló fegyveres konfliktusra, terrorista cselekményekre. Elsősorban a marsikus Izrael és Németország, de a Skorpió jegyű Törökország, és arab, perzsa országok is érintettek lehetnek. Hangsúlyozni kell, hogy bárhol előfordulhat agresszió.

A Mars-Kétu pontos együttállásával egyidőben – budapesti idő szerint június 13. szerda este ¾ 10 – lesz pontos a Nap-Hold együttállás, azaz ugyanakkor Újhold is lesz a Bika marsikus területén (Mrigasira). Ez szintén a Mars hatóerejét hangsúlyozza.

Hatalmas erők mozdulhatnak meg, illetve mozdíthatnak meg bennünket azért, hogy semmi ne maradjon változatlan, szabaduljunk meg elavult gondolati sémáinktól és beidegződött értékrendünktől, elménk teremtette világunkból. Ha mi – akár tudati szinten – elébe megyünk a változásoknak, be tudjuk fogadni azokat, sokat tudunk tenni azért, hogy a fizikai szint történései ne hassanak annyira radikálisan.

Minden belső munka áldott, tudatunk különösen alkalmas a változások befogadására.

Namasté
Vishakati

 

 

Write A Comment