Július 16-án – kevéssel éjfél előtt – asztrológiailag igen érdekes körülmények között van Telihold az Ikrek Nap és a Nyilas Hold szembenállásából.

A Nap az Ikrek utolsó fokán tartózkodik (a Vénusz és a Rahu társaságában, egy retrográd Merkúrral mint jegyúrral), vele szemben a Hold, a Nyilas szintén utolsó fokán (a retrográd Plútóval, a retrográd Szaturnusszal és a Kétuval egy jegyben, egy retrográd  Jupiterrel mint jegyúrral a Skorpióban). Ez a Telihold a már hónapok óta emlegetett Ikrek-Nyilas tengely kiéleződése, a nyitottság és dogmatizmus összemérődése. Egyúttal a július 2-i Napfogyatkozás asztrológiai folytatása.

Ez a Telihold már önmagában is egy lelkileg szorongató konstelláció, amely ráadásul részleges Holdfogyatkozással kapcsolódik (Magyarországról látható július 16-án este kb 21-24 óra között, ha az égbolt felhőviszonyai megengedik).

A fogyatkozások asztrológiai értelmezése mindig többirányú. Részben valamely energia (képesség, támogatottság) csökkenését, részben pedig nagy horderejű változások beharangozását jelentik, és gyakran kapcsolódik hozzájuk titkok, elrejtett tények napvilágra kerülése.

Ez a Holdfogyatkozás 5 retrográd bolygó környezetében alakul ki, amely a múltból hozott tényezők fontosságára utal. Személyes múltunkból, vagy magasabb szinten, országunk, nemzetközi környezetünk történeti előzményeiből kerülhet valami napvilágra. Személyes szinten a Hold által jelképezett belső világunk, tudattalanunk üzenete érkezhet meg a tudatos szintre, amely lehetőséget ad a magunkkal hozott karma megértésére és oldására. Tágabb értelemben a Nyilas Hold fogyatkozása kapcsolatos lehet a Nyilas jegyű Magyarország múltjával, rejtett vagy rejtegetett oldalával, de magával az igazság témájával is.

Az Ikrek oldal a kommunikáció ferdítéseit, a média túlzásait tárhatja fel. A Punarvaszu Nap és a Nap naksatrás Nyilas Uttarashada Hold hatalmi pozíciók megingását, ideológiai kisüléseket okozhat.

Július 17-én, alig néhány órával a Telihold beállta után, a Nap a Rákba lép, s ezzel megszabadul az Ikrek Rahu nyugtalanító közelségéből. Ez hozhat némi megkönnyebbülést, de a befelé fordító, sok nehéz töprengést okozó konstellációk augusztusban kezdenek majd oldódni.

És egy kis indiai érdekesség: a júliusi Teliholddal kezdődik a Chaturmasya, azaz ma térnek 4 hónapos nyugovóra az indiai mitológia istenei. Az indiaiak hite szerint ez idő alatt semmi érdemlegesbe nem tanácsos belevágni, mert pihenésük alatt nélkülöznünk kell az istenek támogató figyelmét.

Namasté
Vishakati

 

 

 

Write A Comment