Változások ideje – Telihold, Holdfogyatkozás (361.) – vishakati

Július 16-án – kevéssel éjfél előtt – asztrológiailag igen érdekes körülmények között van Telihold az Ikrek Nap és a Nyilas Hold szembenállásából.

A Nap az Ikrek utolsó fokán tartózkodik (a Vénusz és a Rahu társaságában, egy retrográd Merkúrral mint jegyúrral), vele szemben a Hold, a Nyilas szintén utolsó fokán (a retrográd Plútóval, a retrográd Szaturnusszal és a Kétuval egy jegyben, egy retrográd  Jupiterrel mint jegyúrral a Skorpióban). Ez a Telihold a már hónapok óta emlegetett Ikrek-Nyilas tengely kiéleződése, a nyitottság és dogmatizmus összemérődése. Egyúttal a július 2-i Napfogyatkozás asztrológiai folytatása.

Ez a Telihold már önmagában is egy lelkileg szorongató konstelláció, amely ráadásul részleges Holdfogyatkozással kapcsolódik (Magyarországról látható július 16-án este kb 21-24 óra között, ha az égbolt felhőviszonyai megengedik).

A fogyatkozások asztrológiai értelmezése mindig többirányú. Részben valamely energia (képesség, támogatottság) csökkenését, részben pedig nagy horderejű változások beharangozását jelentik, és gyakran kapcsolódik hozzájuk titkok, elrejtett tények napvilágra kerülése.

Ez a Holdfogyatkozás 5 retrográd bolygó környezetében alakul ki, amely a múltból hozott tényezők fontosságára utal. Személyes múltunkból, vagy magasabb szinten, országunk, nemzetközi környezetünk történeti előzményeiből kerülhet valami napvilágra. Személyes szinten a Hold által jelképezett belső világunk, tudattalanunk üzenete érkezhet meg a tudatos szintre, amely lehetőséget ad a magunkkal hozott karma megértésére és oldására. Tágabb értelemben a Nyilas Hold fogyatkozása kapcsolatos lehet a Nyilas jegyű Magyarország múltjával, rejtett vagy rejtegetett oldalával, de magával az igazság témájával is.

Az Ikrek oldal a kommunikáció ferdítéseit, a média túlzásait tárhatja fel. A Punarvaszu Nap és a Nap naksatrás Nyilas Uttarashada Hold hatalmi pozíciók megingását, ideológiai kisüléseket okozhat.

Július 17-én, alig néhány órával a Telihold beállta után, a Nap a Rákba lép, s ezzel megszabadul az Ikrek Rahu nyugtalanító közelségéből. Ez hozhat némi megkönnyebbülést, de a befelé fordító, sok nehéz töprengést okozó konstellációk augusztusban kezdenek majd oldódni.

És egy kis indiai érdekesség: a júliusi Teliholddal kezdődik a Chaturmasya, azaz ma térnek 4 hónapos nyugovóra az indiai mitológia istenei. Az indiaiak hite szerint ez idő alatt semmi érdemlegesbe nem tanácsos belevágni, mert pihenésük alatt nélkülöznünk kell az istenek támogató figyelmét.

Namasté
Vishakati

 

 

 

Írj hozzászólást