Miközben javul az időjárás, és a Vízöntő Marstól még lendületbe is jöttünk, most egy drasztikus hét előtt állunk. 4 napon belül 3 bolygó vált irányt: május 11-én a Szaturnusz, 13-án a Vénusz, 14-én pedig a Jupiter.

A jelenlegi időszak különlegessége ebből adódik: e három planéta szinte egyszerre fordul hátra, hatalmas energiákat rendezve át. Ráadásul az április vége óta szintén retrográd Plútó kíséretében, amely gondoskodik a fordulat intenzitásáról. Az időszak szeszélyességét a május 10-én kezdődő két hetes Kala Sarpa teszi teljessé.

Mindegyik bolygónál az irányváltás előtt igen lelassul a haladási sebesség, majd egy ponton, szinte álló (stacioner) helyzetből megfordulnak, és hátramenetben ismét elkezdenek gyorsulni. Mindig a stacioner napok a legnehezebbek, mert ekkor változik meg nagyon a bolygókhoz kapcsolt energia áramlásának iránya és intenzitása.

Ezért a május 11-14. közti napokkal kellő türelemmel bánjunk. Történhetnek meglepő események, felmerülhetnek váratlan blokkok. Úgy tűnhet, elveszítjük a kontrollt életünk bizonyos területei felett. Feszültség, ingerültség jelentkezhet, akadályoztatva érezhetjük magunkat a dolgainkban. Ne ezekre a napokra időzítsünk nagyobb horderejű döntéseket. Szabálykövetés, óvatosság, türelem a kulcsszavak.

Maga a teljes hátráló időszak nem a haladást támogatja sem személyes életünkben, sem nagyobb közösségek szintjén. Visszatekintő, átértékelő megéléseket hoz, régi tanításokat, élményeket elevenít fel, hogy a jelenünkben helyükre kerüljenek az értékek, a megértések.

A Szaturnusz május 11-én hajnalban vált irányt, és szeptember 29-ig marad – mindvégig a Bak Uttarasadha naksatrában – hátramenetben. A Bak Uttarasadha Nap-energia, a vezetésről, autoritásról, kormányzati tevékenységről, és mindezek átalakulásáról szól világszerte.

A retrográd Bak Szaturnusz (következmények) visszanéz a Nyilasba (szélsőségek, túlfűtöttség, ideológiai túlzások), s mindkét jegyben egyidejűleg hat. A kétféle felkérdezés (felelősségvállalás, szembesülés és nyitás régi életünk felé) egyszerre fog zajlani. Bölcsebb lenne a korlátozás alatt megszokott, visszafogottabb életmódból minél többet megtartani, hiszen nincs helye, létjogosultsága a réginek. Bak aszcendensek, Bak Holdak számára megpróbáló időszak.

A Bak Jupiter május 14-én válik retrográddá, és szeptember 14-ig marad hátrálásban. A Bakból (mértéktartás) saját jegyébe, a Nyilasba néz vissza, sőt, vissza is lép abba június végén. Azok a retrográd bolygók, amelyek hátrálásuk során jegyet váltanak, mindig nehezebb leckét adnak fel. A Bak Jupiter mint guru gyenge jegyében hátrálva adhat téves tanácsokat, és a gazdasági visszaesést is jobban megmutathatja, ezért pénzügyi tranzakciókra, befektetésre kevésbé szerencsés ez az időszak.

A retrográd Vénusz (május 13.-június 25.) mindvégig erős jegyében, a Bikában marad, de a védikus szabályok szerint visszapillant a megelőző jegyre, a Kosra is. Időszakában vágyaink, kapcsolataink, anyagi elképzeléseink nehezebben kontrollálhatók.

Hozhatja régi kapcsolat visszatérését fizikai valójában vagy nosztalgikusan, elmúlt partner utáni vágyakozást, párkapcsolati gyógyulást, vagyis párkapcsolati visszatekintést. A Vénusz másik jelentéstartalma anyagi, pénzügyi, tőzsdei vonatkozású. E tekintetben hullámzást, veszteségeket, kiszámíthatatlanságot okoz, főként a hátra- és majd az előrefordulás napjaiban, azaz ezen a május közepi héten, aztán majd június 25. körül.

A retrográd Vénusz a Bikák és főleg a Mérlegek számára nehezebb periódus. Az egy nappal korábban vénuszi naksatrába (Bharani) lépett Uránusz sem könnyíti meg ezt a 6 hetet, hiszen minden vénuszi vonatkozásba mozgalmasságot hoz.

A fenti retrográd trióhoz a retrográd Plútó (április 26.-október 4.) teszi hozzá intenzív átalakító energiáit.

Ha nem is úgy, ahogy a 2 hónapos karantén, de ez a retrográd periódus is kéri a türelmünket.

Namasté

Vishakati

Write A Comment