Július a fogyatkozások hava. A Nap- és Holdfogyatkozások mindig a két fővilágosító együttállása (Újhold) vagy szembenállása (Telihold) alkalmával, a holdcsomópontok közelségében fordulnak elő.

A fogyatkozások mindig változásokat jeleznek, nem is feltétlenül negatív vagy pozitív előjellel, mindkettő lehetséges, bár az asztrológiai hagyomány többnyire kedvezőtlen hatásokat, képességcsökkenést kapcsol hozzájuk. Mivel a július 2-i teljes Napfogyatkozást 16-án egy részleges Holdfogyatkozás követi, az bizonyos, hogy ez a két fogyatkozás a teljes hónapot egyfajta nyugtalanságban, zizegésben tartja.

Másra is kell még figyelnünk ebben a hónapban, főként 8-10. között. Ekkor az asztrológiailag esésben lévő, tehát erővesztett Mars találkozik az éppen megforduló Merkúrral, és további nehéz konstellációk lesznek. Épp ezért ebben a hónapban – különösen az első felében – jobban kell figyelnünk külső-belső stabilitásunkra, energiáink beosztására, a stressz kerülésére.

A július 2-i teljes Napfogyatkozás Budapestről számítva az Ikrek 16°30’-én, az Ardra naksatrában következik be. Az Ardra egy Rahu alá tartozó holdház, amely a belső nyugtalanság, elégedetlenség, destruktivitás, az alkalmazkodás és (ön)elfogadás hiányától szenved. Mindezeket a jelenségeket felnagyítja egy itt történő Napfogyatkozás. Főként az Ikrek és a Nyilasok – tehát akiknek ezekben a jegyekben van az aszcendense és/vagy a Holdja – lehetnek érzékenyek erre az állásra.

A teljes Napfogyatkozás Dél-Amerika országaiból és a Csendes-óceánról lesz látható. Ezeken a területen lehet inkább számolni politikai-társadalmi változásokkal, és szélsőséges időjárás okozta következményekkel. A Föld többi részén a változások kevésbé lesznek nyilvánvalóak, de az említett bizonytalansággal és meglepetésszerű történésekkel itt is találkozhatunk.

Namasté
Vishakati

1 Comment

  1. hat az biztos, hogy tegnap nem volt aram a Corvin Plazaban…

Write A Comment