Szeptember 6-án – egy nappal később, mint ahogy a Vénusz megérkezett a Mérlegbe, saját jegyébe, hogy minél több kellemes párkapcsolati élményhez, műélvezethez és románchoz juttasson bennünket szeptember végéig – a Mars is jegyet vált, és október 21-ig a Szűz csillagképben halad.

A Mars hozzávetőleg 2 évente tér vissza ugyanabba a jegybe, utoljára 2019 szeptemberében járt itt, még a covid előtti békeidőkben. Tudott, hogy a Mars az események megmozdítója: ahol van és amit aspektál, azt aktiválja. Ahogy pedig pillanatnyilag érzi magát, a vele járó érzet, hangulat, energiaszint fog jelentkezni a marsikus aszcendenseknél, a Kosoknál és a Skorpióknál. E szempontok szerint vizsgáljuk meg Szűz 6 hetének várható megnyilvánulásait.

A Szűz nem a kedvenc helye a Marsnak. A Szűz urával, a Merkúrral ellenséges a viszonya, azaz házigazdája barátságtalan vele ebben a csillagképben. Saját jegyei is nehéz távolságra vannak innen: a Skorpió a 3. helyen van, ami mindig valamilyen küzdelmet, vívódást jelent, a Kos pedig a 8. helyen, ami a Szűz Mars önállósághoz, saját kezdeményezéseihez való jogosultságát kérdőjelezi meg.

A Mars a karakterének megfelelően robban be a Szűz témáiba: munkamánia, fáradhatatlan aktivitás az egyik oldalon, a test (benne az egészség, betegség, gyógyulás, gyógyítás) felerősödő jelzései a másikon. Mivel a Mars nem érzi magát harmonikusan a Szűzben, ezért mindkét téma problémásan jelentkezhet: a munkavégzés túlzásai és fiaskói, fáradó fizikai test, és hát a 4. hulláma előtt álló covid üzenetei is kapcsolódnak hozzá. (Ez utóbbit majd a Bakba visszahátráló Jupiternél is vizsgáljuk szeptember közepén.)

Ezért a Mars mindkét jegye, a Skorpió és Kos aszcendensek (és Holdak is) meg fogják érezni jegyuruk diszkomfortját: saját bőrükön tapasztalhatják a kényszeres tettvágyat, amelyet valószínűsíthetően nem kísér elegendő energia, és sérülés veszélyének is ki vannak téve. Hasonlót érzékelhetnek a Szűz aszcendensek, és kisebb mértékben bár, de az aspektált Nyilas és Halak aszcendensek is testi működésük, egészségük, tetterejük kiegyensúlyozatlanságában.

Mivel minden, amit tudatosan irányítunk, megkönnyítheti életünket, tegyük ezt a Szűz Marssal is. Tartsuk magunkat takarékon, igyekezzünk jobban beosztani testi erőnket és munkabírásunkat, és szedjünk vitaminokat, jó minőségű táplálékkiegészítőket. Figyeljünk oda táplálkozásunkra és az egészséges mozgásra! Egy jól megválasztott életmódváltás, étrendmódosítás is hatékony alternatíva lehet. Óvatos diétába is kezdhetünk, de ennek eredményességét a szeptember végétől a Marssal egy jegyben hátráló Merkúr csökkentheti.

A Szűz Mars itt tartózkodása 6 hetében végigmegy a 3 Szűz naksatrán:

  • szeptember 6.-21. között a Nap uralma alá tartozó Uttaraphalguni naksatrában halad, ahová 16-án megérkezik hozzá a Nap is. A járvány felfutása és hatósági intézkedések várhatók. Mindenkinek érdemes erősíteni a testi védelmét azon a módon, amit jónak lát.
  • szeptember 21.-október 11. között a holdi Hasta naksatrában halad. A holdi energia már eleve jelzi a szélesebb körű érintettséget, azaz a pandémia ismételt megerősödését. Október 2-án érkezik vissza a Szűzbe a retrográd jegyúr Merkúr, és október 8-án fog együttállni a Mars a Nappal. Ezek az intenzív együttes hatások jelzik, valószínűleg ekörül tetőzik a járvány 4. hulláma, amely ismételten hatósági beavatkozást igényel.
  • október 11-21. között pedig a marsikus Chitra naksatrán halad át. Ekkor még akut körülményeket jelez a Mars, és az előtte járó Nap mutatja, erős hatósági kontrol alatt. Aznap, amikor a Chitrába lép a Mars, a hetek óta stacioner Szaturnusz viszont előrefordul, és bízhatunk benne, kézbe veszi a helyzetet.

A Szűz Mars 6 hetes utazása hullámvasútnak ígérkezik. Tudatos választásainkkal nagymértékben fogjuk tudni hárítani a nehézségeit.

Namasté

Vishakati

Write A Comment