Június 18-a két fordulatot is tartogat: kora reggel a Merkúr hátrafordul saját jegyében, az Ikrek 21. fokán, délután pedig a Mars vált jegyet a Vízöntőből a Halakba. Az irány- és jegyváltás napja és környezete (1-1 nap előtte, utána) mindig kényes időszak, nagy energia átrendeződést jelent, ezzel pedig nyugtalanságot, bizonytalanságot, feladattorlódást okozhat.

A retrográd Ikrek Merkúr racionális hozzáállásunk változását hozza, miközben a Halak Mars az érzelmi világunkban megéltek alapján – és aspektálva mindkét merkúri jegyet, az Ikreket és a Szűzet – hat a tudati működésre. Azaz mind racionális, mind érzelmi élményeink erős hatást gyakorolnak gondolkodásunkra ebben az időszakban.

A retrográd Ikrek Merkúr – mindvégig egy jegyben a felforgató Rahuval és a Nappal – július 12-ig tartó hátrálása során a szokásos módon lelassítja a közlekedést, utazást (ha lehet még jobban visszafogni), az informatika, a média működését, és igazából csak az apró, szöszmötölő, gyűjtő-kutató, rendszerező munkálatokat támogatja. Ez nem a nagy akciók időszaka, a fontosabb döntéseket, szerződéskötéseket halasszuk a direkt Merkúr időszakára.

A Merkúr aktuálisan az 5. hátráló planéta az égen (a Szaturnusz, Jupiter, Plútó, Vénusz mellett, 25-én a Neptunusz csatlakozik még hozzájuk). Ez a rengeteg retrográd bolygó a hátráló, visszatekintő, át/újraértékelő tendenciák túlsúlyát mutatja. Türelem, nagy levegő! Nem most fogjuk megváltani a világot, de megérteni sok tekintetben igen.

A retrográd Merkúr felkavarja az amúgy is zavaros energiákat jegyeiben. Az Ikrekben (alkalmazkodás, egyenrangúság, sokszínűség, szabad gondolkodás), valószínűsítve a folytatódó antirasszista tüntetéseket világszerte. A Szűz mint az egészség jegye uraként pedig hozhat itt-ott feltámadó koronavírus gócokat.

Ugyanaznap délután a Mars jegyet vált, és a Vízöntőből a Halakba lép. A tüzes, energikus Mars nem érzi igazán jól magát ebben a jegyben: érzékenység, áldozatiság, kihasználhatóság, igazságtalanságok (vagy annak érzett történések) érhetnek s viselhetnek meg bennünket. A Halak Mars 2 hónapja – azért 2, mert kezd lelassulni szeptemberi hátrafordulása előtt – hozhat lábfejjel kapcsolatos problémákat is.

A Marsot gyengíti az is, hogy jegyura, az esésben levő Jupiter gyengélkedik a Bakban hátrálva, legalábbis június 30-ig, utána javul a helyzete.

A Mars Halak béli tartózkodási helyéről az Ikrek, a Szűz és a Mérleg jegyekre vet pillantást (dristi), azaz ezekre is hat. Az Ikrek enyhén szólva nem szorulna rá a Mars energiáira, mert az csak fokozni fogja a rebelliót, tüntetési hajlandóságot. A Szűz aspektus valószínűsíti egészségügyi problémák felbukkanását. A Mérleg aspektus pedig egyrészt kapcsolati oldalunkat piszkálja fel, vitákat, érzékenységet kiváltva, másrészt Mérleg országokat, például Kínát érintheti, újabb fertőzési gócokkal, politikai incidensekkel.

Mit várhatunk a Marstól a három Halak naksatrában, amelyekben nagyon eltérően mutatkozik majd meg:

  • Június 18-23. között, a jupiteri Purvabadra naksatrában, intenzív érzelmi megtapasztalásokban részesít. A Jupiter jegyében és a Jupiter naksatrájában vagyunk, miközben a hátráló, esésben levő tranzit Jupiter közelít a Nyilasba történő jegyvisszalépésre. Törékeny, érzékeny napok, főleg a Halak és a Nyilasok számára.
  • Június 23. és július 17. között a szaturnuszi Uttarabadra holdházban van, ahol lelki keménységgel, zártsággal – magunkéval vagy máséval – találkozhatunk. Június 25-én a holdcsomópontok felezőpontján áll a Mars a Halak 5. fokán. Ez a konstelláció a karmajelzők által kijelölt feladatokban fordulatot sürget: történjen valami markáns a Nyilas véleményalkotási dogmatizmusának feloldása kontra Ikrek tudati nyitása, egyenrangúságban fejlődés dolgában.
  • Július 17. és augusztus 16. között a Revatiban, azaz a Halak merkúri energiájában halad. Az akarat (Mars) itt a lelki megértésre, az érzelmi folyamatok értelemmel is történő befogadására, megértésére irányul.

Az elkövetkező hetek is igen mozgalmasak lesznek: Napfogyatkozás előtt állunk, és 2 fontos bolygó (Jupiter, Plútó) lép vissza a Nyilasba a hónap utolsó napjaiban. Június végéig tehát intenzív tanításokban lesz részünk. Remek lehetőség a lelki fejlődésre.

Namasté

Vishakati

Write A Comment