Habár a pontos állás csak estefelé van, november 11-én már egész nap az Újhold energiájában vagyunk, s ebben maradunk még a következő nap, csütörtök első felében is.
Az Újhold  az adott jegyben álló Nap és Hold együttes útmutatása. A Mérlegben együttműködésünk, kapcsolati minőségünk, tükrünk tisztasága a tét, a Mérleg jupiteri részén belül pedig ezek megtapasztalása, belső élménnyé sűrűsödése.
A mostani Újhold a Mérleg jupiteri részén úgy fordítható le az indiai rendszerben, mint egy Nap-Hold-Jupiter együttállás a Vénusz jegyében.
 

– A Mérlegben esésben levő Nap önös részünket gyengíti, viszont társulási hajlandóságunkat, közösségi indíttatásainkat növeli. Ez az esésben levő Nap a jegyében (Oroszlán) álló Jupitert is gyengíti. Önépítésünk, egónk most nem szárnyal, hanem változásban, lefaragásban van, ezt kell megszenvednie.

– A Mérleg Hold kapcsolataink érvényesüléséről szól, hogy például mennyire segítik pozícióink, hivatásunk, céljaink alakulását.

– A Jupiter pedig mint a naksatra ura olyan tapasztalatokban részesít bennünket, amelyek kapcsolataink és önérvényesítésünk akadályaiból és azok legyűréséből származnak.

 

A mostani Újhold jegyura, a Vénusz – a Szűzben esésben és nehéz bolygók társaságában lévén – sem könnyíti meg fenti Mérleg tapasztalásainkat.  
A két jegy, a Mérleg és a Szűz tehát most többszörösen összefonódik. Kölcsönhatásuk következménye, hogy kapcsolatiságunk tanulás alatt áll. Alázattal és nyitottsággal kellene a tanulságokat fogadni, partneri dolgaink gyógyításán munkálkodni. Nincs jobb tükör, mint bárminemű kapcsolatunk működésébe, vagy éppen hibaüzeneteibe beletekinteni.
Az Újhold azonban arra is lehetőség, hogy tiszta lappal induljunk, ha a jegy és energiájának fenti esszenciájából valamit, remélhetőleg minél többet megértettünk.
Szeretettel
Vishakati

 

 

 

 

Write A Comment