Mielőtt ráfordulnánk a javulást, de végletességet is hozó novemberre, október utolsó napjai még tartogatnak meglepetéseket.

Az egyik ilyen a Nyilas végéhez, egyúttal a Plútóhoz közelítő Jupiterhez kapcsolódik. Ő október 30-án belép a Nyilas utolsó naksatrájába (Uttarasadha), s ezzel a lépéssel egy holdházba, azaz egy energiába kerül a Plútóval.

A jóindulatú Jupiter saját jegyében általában kedvező, mert a szellemi fejlődést, tanulást támogatja. Most azonban – a Plútó szoros közelségében – inkább a túlzásokra hajlamosító tulajdonsága érvényesül. Ezeket fogjuk tehát megtapasztalni, mert Nyilasban töltendő utolsó heteit (november 20-ig) szélsőséges ideológiai megnyilvánulások, politikai igazságtalanságok, vallási intézményekkel kapcsolatos extrémitások kísérik.

Október utolsó napján pedig a hónap második Teliholdja lesz az égen. Innen a kék hold elnevezés, amely nem látványosság, csupán az egy naptári hónapon belüli dupla Telihold neve.

Ez a második Telihold a Mérleg (Szváti) Nap és a Kos (Bharani) Hold szembenállásából adódik délután 4 óra előtt kevéssel. Önmagában a Mérleg Nap (együttműködési készségünk) kontra Kos Hold (akaratosságunk, önfejűségünk) felkérdezése lenne.

A Hold azonban pontosan együtt, a Nap pedig pontosan szemben áll a Kosban hátráló Bharani Uránusszal, a kiszámíthatatlanság és hirtelen változások planétájával, és mindeközben a Hold-Uránusz kettős diszpozitora a Halakban hátráló Mars, a Napé pedig a Szűzben esésben levő Vénusz. Egyik jegyúr sem tudja támogatóan segíteni a Teliholdban résztvevő fővilágosítókat.

Ezért ez a Telihold nem kifejezetten jóindulatú. Hozhat váratlan történéseket, kirobbanó indulatokat, tűzveszélyt, baleseteket, és a napjainkban sajnálatosan elszabadult pandémiával kapcsolatos kedvezőtlen fordulatokat. Napja, október 31. kifejezett óvatosságot igényel.

Üzenete az, hogy a haladáshoz és a testi-lelki gyógyuláshoz nemcsak kompromisszumkészség és türelem szükséges, hanem gondolkodásunk mélyreható megváltoztatása. A tavaszi lezárások kedvező hatása utáni gyors visszarendeződést nyár vége óta tapasztalhatjuk, s látható, hogy tartós és fegyelmezett magatartásbeli, hozzáállásbeli változások szükségesek.

A gyógyulás azonban még várat magára. Az előre forduló Merkúr és Mars indítanak majd el kedvező irányú változásokat legkorábban november közepén, a mélypontot követően.

Az előre vivő asztrológiai fordulat hatása azonban elhúzódó és késleltetett lesz, amelyet a valószínűsíthetően jövő tavaszig tartó, szigorúbb korlátozások (január-februári Bak stellium jelzi) tudják segíteni. A korlátozások szigorítása tehát szükséges. Az egészségügyi helyzet javulását aztán erős és tartós gazdasági visszaesés követi.

Egyelőre a türelem, fegyelem, távolságtartás és maszkviselés eszköztárával kellene gazdálkodni, jelenünkben ezek tudnak a legtöbbet használni.

Namasté

Vishakati

Write A Comment