Október végén, túl a 24-i Teliholdon, két konstellációt érzékelhetünk erősebben: a Jupiter energiaváltását és a hátráló Vénuszt.

Skorpióban haladó Jupiter naksatraváltása kisebb tendenciaváltást is jelent. Október 5. és 27. között a jupiteri naksatrában (Vishaka) haladt, 27-e óta pedig a szaturnikus Anuradhaban. Ettől kezdve 2 hónapon át a Jupiter és a Szaturnusz láthatatlan szálakkal van összekötve, ami a Jupiter vonatkozásában azt jelenti, hogy családi helyzetekben, valamint ideológiai kérdésekben, gondolkodásmódban megkerülhetetlen változásokat kell megélnünk. Szaturnusz a karma ura, amely nem odázza el a helyzetek átvizsgálását és ha kell, megoldását. Családi státusszal és ingatlannal kapcsolatos változások lehetősége, költözés realizálása.

A Jupiter október 29-én együtt  áll a néhány nappal ezelőtt a Skorpióba érkezett Merkúrral. Merkúr a racionalitás, Jupiter a bölcsesség. Amikor találkoznak az égen, mindig bepillantást engednek az adott jegy mesteri energiáiba. Érdemes megállni egy percre, és megengedni magunknak egy rátekintést saját változásainkra. Egy meglátás, egy összefüggés felismerése most beérhet bennünk.

 

Sokan érzékeljük a retrográd Vénusz hatását is. A kapcsolatok, vágyak bolygója október 5. óta hátrál, s a fizikai valóságban – vagy az emlékek, álmok szintjén – visszahozhat régi, vagy nem is oly régi, de távolodóban levő kapcsolatot. Itt az idő, hogy rendet tegyünk benne: kijavítva visszaengedjük az életünkbe, vagy egyszer s mindenkorra lezárjuk.

A retrográd Vénusz a Mérleg jegyben halad visszafelé, s ez különösen a Mérleg aszcendensűeknek okoz nehéz heteket. Energiavesztés, aluszékonyság, betegségtől, elmúlástól való félelem merülhet fel, de türelem, a nehéz időszak már csak november 16-ig tart.

Október utolsó napjai mindenesetre még hozhatnak meglepetéseket.
Egyrészt mert a Vénusz szemben van az Uránusszal, a hirtelen változások kirobbantójával. Ez azt jelenti, hogy kapcsolati szinten, a nőiség megélése, tágabb értelemben a vágyak terén most bármi előfordulhat, főleg a Mérlegek számára.
Másrészt a Vénusz naksatrát is vált október 31-én: a nyugtalan, nyűglődős Szváti holdházból a marsikus, pörgős Chitrába vált. Nyilvánvalóbb, energikusabb törekvés kapcsolat kialakítására vagy a kapcsolati együttműködés megvalósítására. Az energiák egyértelműbbek lesznek, rendeződés, tisztulás, ha kell, lezárás felé is vihetnek.

Szeretettel
Vishakati

 

Write A Comment