Május 4-én a sziderikus Mars – 6 hetes Bak tartózkodása után – átlép a Vízöntőbe. A Bak Mars nagy stabilitáshoz és önfegyelemhez segített bennünket abban az időszakban, amikor a legnagyobb szükségünk volt rá a karantén szigorúbb heteiben.

Most egy teljesen más természetű 6 hét következik, már ami a Mars által jelképezett témákat (aktivitás, tetterő, bátorság, cselekvés, kezdeményezés, harckészség, agresszivitás) illeti. A mindenki számára érzékelhető váltás a marsikus Skorpiókra és Kosokra, valamint a Vízöntőkre gyakorolja majd a legerősebb hatást.

A levegős, mozgékony karakterű Vízöntőben a Mars a 3. (mozgás, sport, rivalizálás, küzdés) és a 10. (célok, ambíciók, hivatás) házak ura, azaz ezeket a témákat fogja ambicionálni Vízöntő módon: közösségben, csoportban, nem pedig magányos módon, mint a Bakban.

Nyitás, kiszabadulás, mozgékonyság, barátokkal való találkozás, nézeteink megosztása, politizálás, mindenféle csoportos tevékenység egyre inkább foglalkoztat bennünket. Ezért a továbbra is betartandó kijárási korlátozásokat sokkal nehezebbnek fogjuk érezni.

A Vízöntő Mars június 18-ig tartó időszakában több dologgal tudunk segíteni magunknak. Egyrészt találjuk meg a módját annak, hogy mozgásigényünket kielégítsük. Otthon, vagy biztonságos körülmények között a szabadban ajánlatos a testmozgást, annak bármely fajtáját rendszeressé tenni.

Szintén támogató, ha hosszú távú célokat tűzünk ki magunk elé, amelyekért már most javasolt megtenni a kezdő lépéseket. Nyelvtanulás, önképzés, életmódbeli tervek, bármi lehet. Jótékony azt a képet vizualizálni, amilyen helyzetben szeretnénk magunkat látni néhány hónap vagy év múlva.

A Vízöntő Mars idealizál bizonyos közösségi, társadalmi kérdéseket, politizál, lelkesedik, vitatkozik, de – egy jegybe a Neptunusszal – nem lát tisztán, saját ideái vagy ködösítő politikai kommunikáció miatt. A Mars -Neptunusz együttállás, valamint a retrográd Bak bolygók (Plútó, Szaturnusz, Jupiter) a politikai fröcsögés, ideológiai porhintés, felelősséghárítás tendenciáit világszerte fel fogják erősíteni. A Bak motiválta felelősségvállalás, szembesülés tendenciáit szeptember végéig ismét megbontják a Nyilas képviselte szélsőségek.

Ahol a Mars van, és amelyik jegyeket befényszögeli, ott sok – a kívánatosnál általában több – energiát mozgat meg. A védikus Vízöntő Mars saját tartózkodási jegyén kívül aspektálja a 4. Bika (az otthon, a család anyagi biztonsága), az 7. Oroszlán (kapcsolati dominancia) és a 8. Szűz (egészség, betegség, munka) területeket is. Ezek lesznek a főszereplők az elkövetkező 6 hétben, közülük a munka és az egészség lesz a legnehezebb, a legtöbb aggódással, félelemmel, változással kísért téma.

A Mars áthaladása a Vízöntő jegy naksatráin:

Május 4-14. – A Dhanistha holdházban, marsikus (saját) energiájában erős a Mars, de a szabadulási késztetés is felerősödik. Itt a sport, séta, kutyasétáltatás, bármilyen mozgás jótékonyan segít levezetni plusz energiáinkat és esetleges szorongásainkat.

Május 14.-június 3. – A Szatabisha naksatrában, Rahu energiában halad, miközben a Rahu épp marsikus naksatrába vált és aspektálja is a Marsot, valamint a Mars jegyura, a Szaturnusz retrográddá válik. Bizonytalan, szorongó időszak. Jótékony a magányból kilépni. Itt nehéz lesz megőrizni belső nyugalmunkat, szükségünk lehet külső támogatásra barát, közösség, pártfogó részéről.

Június 3-18. – A Purvabhadra naksatrában, jupiteri energiában kissé alábbhagy nyugtalanságunk. Üdvös bármilyen közösségi tevékenység, csatlakozás csoportban, kollektívában végzett aktivitáshoz. Minél inkább segítő a jellege, annál gyógyítóbb a magunk számára is. A gazdasági és társadalmi helyzet temérdek karitatív segítséget fog igényelni és fogadni is tudja majd. Közös érdekünk, hogy keressük, hol tudunk csatlakozni ezekhez a szerveződésekhez.

Namasté

Vishakati

Write A Comment