Február első felét betöltötte a Kosban együttálló, s ezzel egymás hatását fokozó Mars és Uránusz gerjesztette feszültség, extrém sok baleset, türelmetlenség és agresszió. Február közepi pontos együttállásuk óta azonban már távolodnak egymástól, február 25-étől a Mars tovább is lép a következő naksatrába. Lassan megnyugszanak az energiák, csökken a feszültség, de érdemes továbbra is óvatosan közlekedni, és a fejre – minden tekintetben – vigyázni.

Időközben egy másik nagy változás is készülődik: a jelenleg még a Rák-Bak  tengelyen haladó Rahu és Kétu, a holdcsomópontok erősen készülődnek március 7-i jegyváltásukhoz, immár az átlépendő jegyhatárhoz (Ikrek-Nyilas) képest 1 fokon belülre kerültek. Az elkövetkező 3 hétben eseménydús időszakra számíthatunk, mert a jegyváltásig a holdcsomópontok iparkodnak beteljesíteni „határidős” feladataikat. Mind apai (Bak Uttarasadha Kétu), mind anyai (Rák Punarvaszu Rahu) ági családi karmával, felelősséggel, nehéz érzelmi örökség feloldásával kapcsolatos megéléseket hoz.

Február 19-én pedig Telihold van, a Nap és a Hold ismét szembekerül az égen. A Hold az Oroszlán Kétu holdházában van (Magha), vele szemben a Nap a Vízöntő marsikus (Dhanistha) holdházában. Közösségi és individuális énünk néz szembe egymással, s azt kérdezi, magunkért vagy kollektív hovatartozásunkért cselekszünk-e, illetve a kettőt hogyan tudjuk összehangolni. A Vízöntő Nap okán egyre jobban vágyunk a kiszabadulásra, megunt terheink letételére.

A Kétu naksatrás Hold miatt  ez a Telihold erős hangsúlyt tesz a Kétu szerepeire:
– beindíthatja a Kosban az ő naksatrájában (Asvini) együttálló Mars-Uránuszt, tehát 1-2 napra ismét felerősödhetnek az ütközés energiái, agresszívebb napokra számíthatunk,
– a Bak legelején álló Kétu feladatait besűrítheti, munkával, munkahellyel kapcsolatban döntési helyzetet hozhat.

És bár nem fogunk unatkozni, mindenekelőtt élvezzük az ébredező tavaszt.
Namasté
Vishakati

 

Write A Comment