Látszólag nincsenek nagy események a májusi védikus égen, mégis érdemes számba venni az aktuális történéseket, főként ezek elmélyülő tendenciáit. Az égre tekintés annál is inkább időszerű, mert május 21. és 23. között a Nyilasban járó Hold élesíti a helyzetet.

Az időszak legmozgalmasabb jegytengelye a Nyilas-Ikrek átlóján van. A Nyilas oldalon április 30. óta a Kétuval szoros együttállásban hátráló Szaturnusz rendezkedik. Sokat írtunk erről, az ideológiai téren történő kettészakadás, túlzások és tévelygések mélyüléséről és reménybeli tisztulásáról.

A világszemléleti fordulatokat most annyival érdemes kiegészíteni, hogy bár az ég tele van tüzes planétákkal (a Kosban és a Nyilasban), nagyon sok vizes jegyhez kötődő hatás is van. A víz mindig az érzelmekhez kapcsolódik, a hátráló vizes jegyű bolygók pedig az érzelmi tisztuláson, múltbeli érzelmi minták átrendezésén munkálkodnak. Ennek kiemelkedő példája a retrográd Skorpió Jupiter, amely nem kevés belső tapasztalással, sokszor szenvedéssel tanít bennünket elengedésre, lelki viszonyulásaink átalakítására.

Időszakunkban a Skorpióba visszanyúló retrográd Szaturnusz és a retrográd Skorpió Jupiter együttesen gondoskodik arról is, hogy hátrálásuk időszakában bőségesen legyen csapadék. Mivel ez az időszak augusztus 10-éig tart, hűvösebb, esős, változékony nyárra számíthatunk. A nyár utolsó hónapja lesz majd melegebb, szeptember közepétől pedig még több meleg és szárazság érkezik.

A Nyilas-Ikrek tengely másik felén, az Ikrekben is mozgalmas az időszak. Önmagában a Rahu is azzá teszi, a helyzetet május 7. óta azonban tovább fűti az Ikrek Mars. Kettősük fokozza a versenyszellemet, a szócsatákat, vitákat, és az élet számos területén alkalmazkodási problémákat vet fel. A közlekedésben ez az átlagosnál több csattanásban nyilvánul meg. Május 17-én a Mars az Ikrek viharosabb területére, az Ardrába lépett, ettől kezdve az időjárás tekintetében több viharra, szélre számíthatunk.

Május 21-én pedig a Hold is megérkezik erre a jegytengelyre, most a Nyilasba, s az elkövetkező 2 napban nehéz terepen, a Szaturnusz, Kétu és Plútó ártalmas energiái között lavíroz. Több indulattal, a kelleténél erősebb, bántó véleményalkotással, ítélkezéssel találkozhatunk minden Nyilas témában: politikai, ideológiai, világnézeti kérdésekben. Személyes szféránkba hangulati ingadozás, rosszkedv, pesszimizmus látogathat. Tudjunk róla, hogy ez a nehéz átvonulás (tranzit) mindössze 2 napig tart.

Addig próbáljuk kivonni magunkat hatása alól, és belső világunkban keressük a békét.

Namasté
Vishakati

Write A Comment