A május vége kevés változást hoz a védikus égen: mintha kapnánk egy kis pihenőt a nagy júniusi váltások előtt

Hálás fordulat a Merkúr megindulása előre, a Nap és a Vénusz átlépése a retrográd Mars jegyéből, és továbbra is adva vannak a tartósabb konstellációk, amelyekben fejlődnünk, növekednünk lehet.

Merkúr, az égi hírvivő május 22-én lett direkt. A fordulat után 2-3 héttel éri el szokásos sebességét, és akkorra a retrográd Mars jegyéből is kiszabadul. Ezzel funkciói mindennapi életünkben (üzleti élet, kommunikáció, utazás, közlekedés), és intellektuális működésünkben (tanítás, tanulás, dolgaink megértése és megértetése) megerősödnek, és előremutatóak lesznek. A merkúri aszcendensek – Ikrek és Szűz –fellélegezhetnek, életük határozottan meglódul.

A Bikában szoros közelségben halad a Vénusz és a Nap: a Vénusz égetett, rejtőzködik. Ezért a vénuszi analógiák és a vénuszi aszcendensek – Bika és Mérleg – akadályoztatottak, kevésbé tudnak érvényesülni, megmutatkozni a külvilágban. Ilyenkor a belső munka jótékony, és nagyon meghálálja magát utólag is.

A Nap és a Vénusz azonban kiszabadult a retrográd Mars jegyéből – ezáltal a Mars-Szaturnusz hatása alól -, ezért némileg javul, melegszik az időjárás.

Az Oroszlánban a Jupiter és a Rahu nagyon közelít egymáshoz, több-kevesebb szorongást okozva a jupiteri aszcendenseknek – Halak és Nyilas -, de maguk az Oroszlánok is érzékelhetik a nyugtalanságot. A Jupiter-Rahu kettőse egy hónap múlva, június 23-án fog pontosan együtt állni, addig az említett feszültség növekedésére kell számítani. Ez hozhat fokozódó tenziót az Oroszlán országnak számító Franciaországban, és hozhat váratlan fordulatokat a futball EB helyszínén is.

A Skorpióban retrográd Mars és Szaturnusz  a marsikus (Kos és Skorpió), valamint a szaturnikus (Bak, Vízöntő) aszcendensek átalakító, jövőformáló konstellációja. Nehéz májust jelentett, sok visszatekintéssel, múltba vivő feladatokkal. Remélhetőleg nemcsak nehézségeket, hanem megoldásokat  és megértést is hozott, esetleg régóta fennálló problémákra, elfojtott sérelmekre. Szorító hatása június elején kezd oldódni a Mars naksatraváltásával, majd előre fordulásával.

Addig is érdemes esténként a délkeleti eget kémlelni: a Földközelben hátráló Mars szabad szemmel is jól kivehető, fényes, vöröses pont. A Földhöz május 30-án lesz legközelebb.

Becsüljük meg ezeket az eseménytelennek tűnő, csendesebb napokat. A következő hónapban megbolydul körülöttünk a világ, nagy horderejű változások követik majd egymást, amelyekről néhány nap múlva a júniusi prognózisban lesz szó.

Szeretettel

Vishakati

 

 

Write A Comment