Szeptember 27-én a Merkúr (kommunikáció, mozgás, közlekedés, média, informatika) a Mérleg első fokán irányt vált, és október 18-ig hátrál. Eközben október 1-jén visszatér a Szűzbe, s november 2-ig ott is marad. A Szűz csillagképben a Merkúr – és a szintén itt haladó Nap és Mars – a test és a betegségek témáját hangsúlyossá teszi, feltehetően a covid sajnálatos 4. hulláma képében.

A retrográddá vált Merkúr többségünk számára azt jelenti, hogy valamelyik analógiája tekintetében kisebb-nagyobb akadályoztatottságot szenvedünk el. Például nyűglődünk ügyintézésünkkel, rosszalkodik a számítógépünk, megszokott útvonalunkon lezárások, járatunkkal késések fordulnak elő. Mindezekre készüljünk fel megfelelő biztonsági intézkedésekkel, rátartással.

A retrográd Merkúr idején nem előre kellene loholnunk a szokott tempónkkal, hanem valamilyen értelmű visszatekintés, egy múltban történt dolog utólagos megértése vagy átértelmezése, tudati lassítás volna a feladat. Ezért ha a retrográd Merkúr 3 hetében tudunk kicsit több időt szakítani ilyen jellegű elmélkedésre – akár a hivatali ügyintézésre várakozás vagy a dugóban ácsorgás során -, tudatosan segítjük a tudati rendrakást, együttműködünk a retrográd Merkúrral.

Annál is inkább időszerű ez, mert a hátra forduló Merkúr az égen most a 6. hátráló bolygó a Plútó (04.27.), Szaturnusz (05.23.), Jupiter (06.20.), Neptunusz (06.25.) és Uránusz (08.20.) után (zárójelben a retrográddá válás napja). Amikor ennyi hátráló bolygó van az égen, már érthető, miért érezzük annyira kevéssé hatékonynak ezt az időszakot, vagy miért kapunk ismétlődő figyelmeztető, esetleg frusztráló jelzéseket ismétlődő próbálkozásainkra. A hátráló időszak önmagában nem nehéz, csak annak, aki mindent szeretne ugyanúgy kontrollálni, irányítani, kézben tartani, mert ez a retrográd periódusokban nem igazán támogatott.

A nagyon intenzív retrográd szakasz nem tart már sokáig, mert éppen a retrográd Merkúr periódusa alatt – október 6-án a Plútó, 11-én a Szaturnusz és 18-án a Jupiter, ugyanaznap maga a Merkúr is – megindul előre.

A lassú mozgású bolygók (most a Plútó, a Szaturnusz és a Jupiter) előre fordulásuk előtt és után napokig – a Szaturnusz hetekig – jóformán egyhelyben áll. Stacioner helyzetében egy bolygó igen erősen nyomatékosítja üzenetét. Ez a rendet és következetességet szigorúan számonkérő Szaturnusz esetében vizsgahelyzetnek is érezhető.

Az időszak másik fontos jellemzője az, hogy – mivel a védikus retrográd bolygók visszahatnak a megelőző jegybe is – az említett 3 lassú bolygó retrográd időszakában visszatekint Bak tartózkodási helyéről a Nyilasba is. Ezért aztán a puritán, koncentrált, fegyelmezett Bak minőség hónapokig keveredett (keveredik) a szélsőséges, ígérgetésre hajlamos, ideológiailag feltüzelő Nyilas minőséggel. Gondoljunk bele, a Plútó csaknem vissza is lépett a Nyilasba, olyan közel járt a jegyhatárhoz!

Októberben ez a kettősség bezárul, a nagy energetikai átrendeződéssel – tehát kiszámíthatatlansággal – járó irányváltó októberi napok után egy sokkal zártabb, következetesebb világban találjuk magunkat.

Vigyázzatok magatokra!

Namasté

Vishakati

Követőimnek: az új Instagram profilom vishakatigyurkoofficial

Write A Comment