A Skorpió Szaturnusz utolsó hetében, a Kala Sarpa útvesztőiben kanyarogva egy frissen jegyet váltott Nappal és egy Újholddal találkozunk a védikus égen. Ez utóbbi lépésekkel ugyancsak felértékelődik a Mérleg jegy súlya, mert a két fővilágosítón kívül a Merkúr és a Jupiter is itt tartózkodik.

Amikor Merkúr, a racionalitás kapcsolatba kerül Jupiterrel, a tapasztaláson alapuló bölcsességgel, az mindig mély megértésekhez vezethet az adott jegy témájában: most énünk és a bennünket tükröző külvilág viszonylatáról. A Jupiter néhány napja átlépett a Szváti naksatrába, ahol további tapasztalásokkal tanít bennünket akár különös, furcsa szituációkban, különös és furcsa emberekkel való találkozásokon át.

A Mérleg témát tovább árnyalja a Nap, amely 17-én lépett be ide. A párkapcsolat és kooperáció jegyében elhalványul a földi értelemben kissé önös Nap ereje, hiszen itt a másik, a külvilág, és a többi emberrel való együttműködés a lényeg, nem az én. Ezért aztán a Mérlegben a Nap jelentései kissé gyengélkednek: alábbhagy a vitalitás, problémák lehetnek az apával kapcsolatos témákban, és felettesekkel, főnökökkel is előfordulhatnak gondok. Egónk ebben a 30 napban hátrébb kényszerül, s jobban járunk, ha nem erőltetjük önös dolgaink érvényesülését.

Alig lép új jegyébe a Nap, 2 nappal később – 19-én, csütörtökön kora este – utoléri a Hold, azaz Újhold van a Mérleg marsikus területén, a Chitra naksatrában. Ezt a naksatrát szimbóluma, egy csillogó gyöngysor is jellemzi. A Chitra energiájában mindig téma a párkapcsolati függőség és a külsőségek, a mások előtti bizonyítási vágy és a külvilág véleménye. Ezek lesznek a fő kérdései annak a 4 hétnek, amely ezzel az Újholddal kezdődik.

Az a tény, hogy a marsikus jegyétől búcsúzó Szaturnusz utolsó hetében egy marsikus Újhold van, különösen megemeli ennek a konstellációnak, és természetesen az aktuális Marsnak a fontosságát. Üzenete ez: találjuk meg saját abszolút értékünket, ne tegyük azt minduntalan függővé mások megítélésétől. A megtalálás módja az egótól és csillogástól letisztított énhez való eljutás, belső énünkkel való találkozás.

A magam részéről jó én-tanulást kívánok,
szeretettel
Vishakati

 

 

Write A Comment