Március 22-án a Mars a Bikába vált, s ezzel kiszabadul a Kos Uránusz impulzív szomszédságából. Megváltozik a Mars által képviselt jelentéstartalmak (akarat, cselekvés, kezdeményezőkészség, bátorság, aktivitás, energikusság) dinamikája, vesztünk lendületünkből, de cserébe 6 hetes stabilizálódására számíthatunk, a Mars május 7-i újabb jegyváltásáig.

A Bika Mars az értékek megtartására, a megszerzett javak, kötődések megőrzésére ösztönöz, illetve egyfajta szembenézésre, hogy melyek a valódi értékeink, kincseink. Azok a hetek, amikor a Bika Marssal szemben, a Skorpióban halad a Jupiter (március 22-29. között és április 22. után), meghatározóak lesznek, mert ekkor szembesülhetünk azzal, hogy valaminek vagy valakinek már nincs helye az életünkben, bármennyire is fontos volt előzőleg számunkra. Kötődéseink, értékeink – legyenek azok kapcsolatok, szokások, ragaszkodások – változnak, és a változás élesben tesztelődik.

A Bika Mars 6 hete három részre tagolódik aszerint, hogy a Bika melyik holdházában halad:

Március 22. és április 6. között a Krittika holdházban (Nap-energia) tartózkodik, ahol az értékeinkhez, birtokunkhoz való kötődésünk lelki vonatkozásai, indokai vannak terítéken. Az lesz fontos, amihez, akihez lelkileg (is) kötődünk.

Április 6-22. között a Hold energiájában, a Rohini naksatrában halad. Ez egy változékonyabb, kiszámíthatatlanabb időszak lesz, sok vitával és fejtöréssel a – gyerekkorból vagy előző életekből – hozott és felnőtt korban teremtett értékrendekkel kapcsolatban. A természet szélsőségei is jobban megmutatkozhatnak.

Április 22. és május 7. között a marsikus Mrigasira holdházban jár, itt lesz majd egzaktan szemben a Skorpió Jupiterrel. Ekkor csúcsosodhat az a tendencia, hogy korábbi, fontos kötődésünk elveszti célját, okát vagy értelmét, el kell engednünk tárgyát, mert az számunkra megszűnik valódi értéknek lenni.

A Bika Mars hetei mindvégig a gandanta Jupiter nehéz, vízválasztó energiáiban telnek, részben a Skorpió oldalon, részben – március 29. és április 22. között – a Nyilas oldalon. Igen nagy erők mozdulnak meg körülöttünk, s nyomnak értékeink tisztázása és az igazság felé.

Azt üzenik,  adjunk több figyelmet befelé, több türelmet kifelé.

Namasté
Vishakati

Write A Comment