Július 8. és 10. között zaklatottabb napok vannak, mert a Merkúr utoléri a Rák jegyben haladó, erővesztett Marsot, majd azon nyomban hátra is fordul. Asztrológiailag önmagában a bolygótalálkozás vagy a Merkúr retrográddá válása is elegendő lenne az izgalmakhoz, mindezek azonban együttesen, ráadásul egy Nap- és Holdfogyatkozás között, igazán emlékezetesek lehetnek.

Július 7-8-án a Mars és a Merkúr együttállása ezt jelenti: a Mars aktivitása (csináljuk, gyerünk) találkozik a Merkúr elemzős, hezitálós hozzáállásával. Egyszerre érezhetünk döntésképtelenséget és tapasztalhatunk balesetveszélyt, gyengeséget. Megnehezül a kiállás a dolgainkért, céljainkért. Körülbelül 2 nap múlva, július 11-én távolodnak el egymástól kellőképpen, addig adjunk türelmet magunknak és döntéseinknek. A Mars-Merkúr egymást zavaró kölcsönhatása amúgy egyre halkulva, de végigkísér bennünket július folyamán, és a Mars Oroszlánba lépésével, augusztus 9-én fog felszámolódni.

Július 8-án, a nap első órájában válik retrográddá a Merkúr. Az irányváltás – mint minden retrográd időszak – szintén fokozza az aggályokat, ráadásul mindig az irányváltás körüli órák a legzűrösebbek. A mindennapi ügyintézésünket, közlekedésünket, utazásainkat, kommunikációnkat megbonyolító, lelassító retrográd Merkúr időszaka augusztus 1-ig tart. Addig dupla türelem magunknak és közlekedő embertársainknak.

Alig jövünk ki az előzőekből, július 10-én Rahu-Nap együttállás van az Ikrekben, vele szemben pedig a Szaturnusz-Kétu a Nyilasban. Egy ideges nap, amely fokozhatja a pörgést, növelheti a belső kételyt. Változást, felfokozottságot indukálhat vezetői szinteken, mert a Nap mindig bekapcsolja a vezetés, dominancia, autoritás témáit, amelyet most a Rahu megpörget.  Mivel az együttállás az Ikrek jupiteri naksatrájában (Punarvaszu) történik, kihat a Jupiterre, azaz felerősítheti a Skorpió Jupiter gyötrő lelki tendenciáit. De ez már hónapok óta ismerős téma.
Az ugyanakkor a Nyilasban együttálló Szaturnusz-Kétu fordulatot hozhat az ideológiai tisztulásban, a szélsőségek terén, a politikai abszurd témáiban. Reméljük, előrevivőt.

Namasté
Vishakati

 

Write A Comment