November 10-e egy enyhülést hozó nap volt: a Mars a Szűz jegyből átlépett a Mérlegbe, és ugyanezen a napon a Nyilas Jupiter is kilépett a gandanta zónából. Mindkét fordulat megkönnyebbülés, tekintettel arra, hogy a Szűz Mars 6 hete egy sor testi vagy munkával kapcsolatos kellemetlen jelzést adhatott, a gandanta zónában pedig túl sok volt a labilitás, balesetveszély, kiszámíthatatlanság.

A Mérleg Mars kapcsolatainkat mozgatja meg mindennemű relációban. Felértékelődnek a külsőségek, többet foglalkoztat bennünket az elvárásoknak való megfelelés. Több impulzus a külvilágból, több üzleti vagy privát partnerség, párkapcsolati és társasági aktivitás jár vele. Meglévő kapcsolatunkba több energiát hoz, ami lehet áldás, de ütközés is, mert ahol a Mars jár, ott energiatöbblet jelentkezik, amit le kell vezetni, kezelni kell. Ha ez nem történik meg, utat keres magának.  

Időszakát – december 25-ig tart – jól ki lehet használni partnerkapcsolatunk élénkítésére, új kapcsolat létesítésére, ügyfélkör bővítésre.

A Mars jegyváltása most elsősorban a Kosok és Skorpiók, valamint a Mérlegek számára jelent változást energiáikban, ezért nekik körültekintőbben volna jó tenni dolgukat. A Mérleg Mars a védikus szabályok szerint a 4. Bak, 7. Kos és 8. Bika jegyeket aspektálja, ezek is bőven fognak részesülni az energiatöbbletből, amellyel érdemes tudatosan tervezni.

A Mérleg Mars november 10. és 20. között uralmi cserében (parivartana jóga) van a Vénusszal, amely mindkét bolygót megerősíti, de egyúttal csavarokat hoz megnyilvánulásaikba. Nem egészen úgy valósulnak meg a dolgok, ahogy azokat reméljük, és ez elsősorban a Kosokra és Skorpiókra vonatkozik. November 20-ig, az uralmi csere végéig kivárás tanácsos számukra.

A Mérleg Mars november 24-én pontosan szemben lesz az Uránusszal, ezért ez egy veszélyes nap. Hirtelen történések, balesetveszély, rendhagyó – tűzzel, földmozgással, légörvényléssel kapcsolatos – természeti események fordulhatnak elő az impulzív Uránusz és az energikus Mars oppozíciójakor.

A Mars az alábbiak szerint halad át a Mérleg naksatrákon:

November 10- 20. között a Mars uralma alá tartozó Chitra naksatrában van. Itt a legerősebb a pörgés, aktivitás, nyitási késztetés a külvilág, a partner felé, kapcsolatteremtésre. Ekkor befolyásol bennünket leginkább a megfelelési kényszer.

November 20. és december 10. között a Rahu energiájában, a Szvati naksatrában jár. Itt kapcsolataink, kapcsolódási képességünk problémáival szembesülhetünk, azzal, amit fejlesztenünk kell, hogy jobban működtessük ezt az oldalunkat.

December 10-25. között pedig a jupiteri Vishaka területén van, ahol kapcsolataink egyensúlyhiányát tapasztalhatjuk meg. A felek egymáshoz képesti dominanciáját kell gyógyítani, azt valamilyen módon kiegyenlíteni. Az erre irányuló kísérleteket az univerzum ekkor erősen támogatja.

A Mérleg Mars karácsonyig tartó időszakában érdemes több figyelemmel, tudatossággal fordulni mindennemű kapcsolatunk felé. Meghálálja.

Szeretettel

Vishakati

Write A Comment