Március 23-án kora hajnalban a Halakban levő Merkúr irányt vált, és retrográdba fordul. Hátráló időszaka április 15-ig tart.

Ismerjük már a retrográd Merkúr leckéjét: akadályoztatás utazás, közlekedés terén, lassuló ügyintézés, kaotikus események a hírközlés, informatika berkeiben.

Az idei Halak Merkúr hátrálás azonban ennél is nagyobb összevisszaságot tartogat számunkra. Ennek oka az, hogy a Halak jegyében a Merkúr esésben – asztrológiai kifejezéssel gyenge méltóságban – van, ezért eleve problémás a működése. Ha ehhez hozzávesszük a hátrálás tényét, sajnálatos kommunikációs zűrzavarra, bábeli kavarodásra, a megtévesztés eseteire számíthatunk.

Számunkra fontos  tény az is, hogy a retrográd Halak Merkúr időszakába esnek a magyarországi parlamenti választások. Ezért érdemes duplán megszűrni, milyen információt veszünk komolyan, melyik hírforrást tekintjük hitelesnek.

Mivel a retrográd Merkúr mindig visszavisz a saját vagy családi múltba, akár a történelembe, ez a 3 és fél hét minden ellentmondásossága mellett tanulságos időszak lehet. Múltunkból okulva gyógyulhatunk, fejlődhetünk a jelenben.

Van egy másik izgalmas fordulat is a védikus égen: március 7-én a Plútó belépett a Nyilas jegy Nap energiájába. E naksatra neve Uttarasadha. Márciusi belépésétől számítva hozzávetőleg 2 évig lesz ebben az energiában, szinte mindvégig a Nyilas Szaturnusz társaságában.

Ma nem él a Földön olyan ember, aki megtapasztalta volna az Uttarasadha Plútó működését, hiszen  248 éve – a nagy francia forradalom előtt, az 1770-es években – járt itt legutóbb. Ráadásul a Plútó felfedezése csak az 1930-as években történt meg.

Most tanuljuk tehát, mit hoz a hit, igazság és spiritualitás jegyében (Nyilas) a gyökeres átalakuláson dolgozó planéta (Plútó) a hatalom és autoritás (Nap) naksatrájában. Nagy fejleményekre számíthatunk.

Namasté
Vishakati

 

Write A Comment