Régi-új ismerőst üdvözölhetünk a Bak csillagképben: szeptember 14-én a Jupiter harmadik Bak tartózkodása kezdődik.

Emlékeztetőül:

A Bak Jupiter első 2 periódusa jól láthatóan egybeesett a covid járvány kiugrásaival, a fokozott korlátozó intézkedésekkel, a távolságtartás szigorításával. Talán nem minden országban történt ez ilyen szoros összefüggésben a Bak Jupiterrel, de Magyarországra – mivel Nyilas karakterű ország, uralkodó planétája a Jupiter – kiemelkedő hatású a Jupiter égi helyzete.

A Bakban ugyanis az egyébként joviális, expanzív, minden fizikai és szellemi gyarapodást, bővülést, tanulást támogató Jupiter esésben van. Ezért itt beszűkül, kényelmetlenül, beszorítva érzi magát, amelynek következménye minden hatókörébe tartozó téma terheltsége, akadályoztatottsága, betegeskedése.

Így a most induló 2 Bak hónapjában is számíthatunk arra, hogy a covid okozta problémák valamelyike visszatér, de – tekintve a rövid itt tartózkodást – viszonylag gyorsan lefut vagy rapid megoldása lesz. Több, a covidot kísérő aggódás, intézkedés, aktivitás várható, de remélhetőleg már nem lesz súlyos a 4. hullám.

Egy asztrológiai befolyás, mint például egy tranzit – most a Bak Jupiter -, nem feltétlenül csak a fizikai síkon való megvalósulásban realizálódik, hanem és legelsősorban szubjektív észlelésünkben, azaz félelmekben, feltételezésekben, belső megélésben. Vagyis egy bolygóhatás szellemi vagy érzelmi szinten is megélhető.

Tehát nem kell feltétlenül meglódulni a fertőzések számának, de tartunk tőle, foglalkozunk vele, lépéseket teszünk ellene. Visszaidézzük magunkban a lezárások, szigorú korlátozások időszakát. A Jupiter 3., utolsó Bak tartózkodása ilyen módon egy emlékeztetőnek fogható fel: mi az, amit a lezárások idején megértettünk, tanultunk – tanulnunk kellett volna – életünkről, életvitelünkről, változtatások szükségességéről, és mi az, amit ezekből meg is léptünk.

A 3. Bak Jupiter mindvégig a marsikus Dhanistha naksatrában tartózkodik. Viselkedése, hatása nagyban függ a Mars aktuális égi helyzetétől. A Mars október 21-ig az egészség-betegség jegyében, a Szűzben halad, majd a nyitottabb, levegős Mérlegbe vált. E szerint a 2 Bak hónap közül az első ígérkezik nehezebbnek, amíg a Jupiter ráadásul hátrál is (október 18-án fordul előre).

Ez azt is jelenti, hogy november 18. után, amikor a Jupiter a számára már sokkal kedvezőbb Vízöntőben folytatja útját, a vírus és variánsai még valószínűsíthetően itt keringenek ugyan közöttünk, a covidon és az általa szimbolizált tanulságokon azonban többé-kevésbé túl leszünk.

Namasté

Vishakati

Write A Comment