Augusztus utolsó hetében szinte minden napra jut egy lényeges változás. Ehhez az utolsó héthez meglehetősen göröngyös út vezetett, amely elsősorban a Holdhoz köthető.

A Hold ugyanis augusztus 20-24. között nehéz terepen, ártalmas bolygók között haladt a Nyilasban és a Bakban, s ez sokunkra tehetett deprimáló hatást. 24-én azonban – túljutva a Kétun – kiszabadul a nehéz szomszédságból, egyúttal a Kala Sarpa első ciklusából is kikerülünk. Megnyugodhatunk, kedvünk derűsebb lesz, reményteljesebb perspektívát láthatunk magunk előtt.

Akik érzékenyek a Hold ciklusára, augusztus 26-ig még növekvő feszültséget tapasztalhatnak. Aznap teljesedik ki a Telihold az Oroszlán (Magha) Nap és a Vízöntő (Szatabisha) Hold szembenállásával. Az Oroszlán Nap egónk törekvéseit, egyéni céljainkat hangsúlyozza, a Vízöntő Hold viszont a közösségi oldalunkat, szociális érzékenységünket, szabadságvágyunkat. E két téma viszonyulása, szembenállása, jó esetben összehangolása ennek a Teliholdnak az üzenete.

Másnap, augusztus 27-én azonban fontos változás történik. Erőnk, aktivitásunk és kezdeményező-képességünk jelzője, a Mars 2 havi hátrálás után előre indul. Lendület a mindennapokban, és megkönnyebbülés, főként a Skorpiók és Kosok számára: ők visszakapják erejüket. A Nyilasok is érzékelhetik, hogy dolgaik némileg megnyugszanak, kevésbé hevesek a történések körülöttük.

Mivel a Marshoz kapcsolódik az ingatlan témája is, e naptól kezdődően realizálódhat egy régebb óta tervezett, de elhúzódó ingatlanügylet, vétel vagy eladás is.

Vigyázat, az irányváltás napja minden planéta esetében, így a Marsnál is hektikusabb lehet , ezért augusztus 27. körül (+/- 1 nap) érdemes óvatosabban bánni lendületünkkel, sportban, közlekedésben, bárhol.

Augusztus 30-án pedig a Kétu vált a Bak holdi naksatrájából (Sravana) a Nap uralmába (Uttarasadha) 2019. március elejéig. Ennek a fontos váltásnak a hosszú távú hatásairól legközelebb esik majd szó.

Namasté
Vishakati

 

Write A Comment