Közel egy hónapja vagyunk a Nyilas Szaturnusz energiájában, amely a jegyváltással elsőként a Kétuhoz tartozó Múla naksatrába érkezett. A Múla a 27 naksatra közül a 19., a Nyilas jegy első 13 fok 20 percét foglalja el, jelentése gyökér.
Mint minden Kétu naksatra, ez is kollektív témákkal foglalkozik, a Nyilasban – a hit, a világnézet, spiritualitás, vallás, igazságosság jegyében – felmerülő alapvető, azaz gyökérproblémák tisztázásával. Sokak számára ismerős a Muladhara, azaz gyökércsakra, ehhez is társíthatók a Múlában történtek. Rendrakás a Nyilas témák gyökereiben, a kollektív tudattalanban rögzült hitrendszeri problémákban.
A védikus asztrológia rendszerében a tranzit Szaturnusz 2018. március elejéig tartózkodik a Múlában (igaz, közben 4 hónapra még visszamegy a Skorpióba). Ez az összességében 14 hónap hitünkkel, eszméinkkel  kapcsolatban  fogtisztulást hozni oly módon, hogy szembesít bennünket magunkkal hozott, fixálódott ideáinkkal.
Hogy milyen téren, abba beleszólnak a konstellációba bevonódó planéták: a jegyúr Jupiter és a naksatraúr Kétu is.
Most, amikor a jegyúr Jupiter a Szűzben halad, testünkkel, betegségeinkkel és gyógyulásunkkal kapcsolatos elképzeléseink, hitünk íródhat felül. A jelenlegi retrográd Jupiter azokra a helyekre, helyzetekbe is visszavihet  bennünket, ahol valamilyen módon elvesztettük a hitünket, talán azért, hogy egy újat találjunk helyette.
A naksatraúr Kétu a Vízöntőben van, ez egy társadalmi átrendeződést vetít előre. Közösségi hovatartozásunk, jövőnk, társadalmi helyzetünk megmozgatása, kitakarítása a tét. Ez a állás ki akar mozdítani a tradícióból, a megszokott berendezkedésből – amihez ragaszkodunk -, de a tabukból is. Alapos felfordulásra számíthatunk.
A Múla Szaturnusz tisztítja egyéni horoszkópunkban azt a területet (jegy és házhelyzet szerint) is, ahol a születési Kétu áll.  Ez a tisztítás a Kétu működésén alapul. A Kétu fizikai (testi) szinten elhatárolódással, veszteségekkel jár, egy másik, magasabb szinten azonban a spirituális emelkedés lehetőségét hordozza.
A fejlődés, változás, tisztulás fájdalommentesebb befogadásáért sokat tehetünk a meditáció, ima, jóga és segítő tevékenységek gyakorlásával.

Write A Comment