Szeptember 6. újabb fordulatot tartogat a védikus égen: az április közepe óta hátráló Szaturnusz irányt vált, és elindul előre.

Amennyire nehezen irányíthatók a retrográd bolygó időszakának eseményei, annyira érzékelhető lesz majd a fordulat a direkt Szaturnusznál, amely a Nyilas jegyében – meglehetősen rögös úton – terel bennünket a szellem igazsága felé.

Először azonban az úgy nevezett stacioner napokon kell átesnünk: ezek a szeptember 6-i irányváltás előtt-után 2-2 napig tartanak. Amikor egy bolygó stacioner – jelentése annyi, mint helyhez kötött, állandósult helyzetű -, akkor sem áll meg teljesen, hanem haladási sebessége minimálisra csökken. (A stacioner Szaturnusz például bő 2 nap alatt halad 1 ívpercnyit  a napi átlagos 6-7 ívperc helyett.)

A bolygók asztrológiai hatása viszont a stacioner időszakukban nagyon erős, mind tranzitban, mind a születési horoszkópban. Ez jelentkezik az égi, azaz tranzit Szaturnusz mostani napjaiban a hatáskörébe tartozó témákban (idő, felelősség, karma, sors), és présbe tehet bennünket: például időzavarba, vagy az idővel, életkorral való tömény szembesülésbe, hozhat sorsszerű, megkerülhetetlen fordulatokat, de felismeréseket is.

A születési horoszkópban is nagy a jelentősége egy stacioner bolygónak: akik egy vagy több stacioner bolygóval születnek, az adott bolygó jelentéstartalma tekintetében kiemelkedő képességeket kapnak, sok esetben küldetésük van abban a témában. Például stacioner Szaturnusz a születési horoszkópban hozhat átlagon felüli matematikai érzéket, kitartást, mérnöki képességeket. (Asztrológusoknak: a születési stacioner bolygók legkönnyebben az efemeridából kereshetők ki.)

Azt is érdemes tudni, hogy a fordulat napja körüli idők lehetnek eseménydúsak, kiszámíthatatlanok. Ekkor kevésbé tudjuk akaratunkkal kontrollálni dolgainkat. Most ennek a hozzávetőleg 4 hektikus napnak az időbeli középpontja tehát szeptember 6. 13:20 budapesti idő szerint.

Az előrefordulás a Nyilas 9. fokán, Kétu naksatrában, a Múlában történik. Múla a 19. naksatra, a gyökércsakrához (Muladhara) kapcsolódik. Ura Nairitti, a szerencsétlenség és az erőszakosan meghaltak istennője – ez elég sokat elárul a naksatra természetéről.

Ez a naksatra a szellemi, ideológiai tisztulást, a gyökerekhez történő visszatérést erőlteti. Rendrakás, az igazsághoz történő visszatalálás, a felesleges ideológiai téveszmék radikális elengedése a téma. Mivel a Szaturnusz többször megdolgoz egy témát  – áthalad rajta, majd retrográd menetben visszatér -, járt már itt kétszer is: 2017. január végétől, és 2017. októberétől.  Jelenlegi Múla béli tartózkodása az utolsó az elkövetkező 28 évre, november 27-én lép majd át a következő naksatrába. Mielőtt hosszú időre elhagyja ezt az energiát, nem fog sok rendezetlen témát maga mögött hagyni.

A Szaturnusz direktté válása elmélyítheti és egyértelműsíti a jegyében, a Bakban egymás felé közelítő Mars és Kétu energiáit is, amelyek közelgő 3. találkozója szükséges felelősségvállalásunkról és  a bármely hatalommal való szembesülésünkről szól.

Namasté
Vishakati

 

1 Comment

Write A Comment