Augusztus 8-án kora délután nagyon szép és tanulságos konstelláció volt az égen: Újhold a Rák csillagkép merkúri energiájában, az Aslesha naksatrában, szemben a retrográd Szaturnusszal és a retrográd Bak Plútóval.

A merkúri naksatrák mindig a vízjegyek (Rák, Skorpió, Halak) végén állnak. A vízjegyek érzelmekről szólnak, a Merkúr pedig a tudásról, gondolkodásról. Ezért a merkúri naksatrák – amelyek mindegyike különleges – mindig múltbeli, érzelmekhez kötött, valaha birtokolt tudást, és ennek felszínre hozását, megértését, oldását tartalmazzák.

Az Aslesha a Rák 16°40’-30° közti területére esik, innen a naksatra ura, a Merkúr a 12. (Ikrek) és 3. (Szűz) jegyeket viszi.

Maga az Aslesha a hozott tudás, az előző életekben elsajátított szellemi képességek tárháza, és a gyökércsakránál feltekeredett kundalini energia szimbóluma. Gyakran párosul jó üzleti érzékkel, kiváló számolási képességgel, nyelvérzékkel. Lehet furfangos észjárású, lehet tehetséges üzletember vagy természetgyógyász.

Ugyanakkor a 12. (Ikrek) miatt sokszor nem mer felelős döntést hozni, és szenvedhet valamiféle tudati kövesedés, merevség miatt. Ezért nehezen vágja ki magát olyan helyzetekből – legyen az párkapcsolat, munka, barátság, bármi -, amiben már nincs öröme, nem fejlődik. Benntartja magát a présben, nem engedi meg magának a változtatást.

A mostani Aslesha Újhold (s ennek energiája azért tart még 9-én is), szoros közelségben a Merkúrral, lehetőség lezárni egy olyan mentális részünket, amelyet már meggyógyítottunk, megértettünk, s ezért elengedhetünk. Ha már megtörtént, most megérthetjük, hogy megértünk rá.

Ez lehet egy tényleges gyógyulás, egy támogató folyamat lezárulása, de lehet egy, a tudatunkba most megérkező megértés, amely segít befejezni egy szenvedtető időszakot. Az is lehet, hogy közreműködtünk a környezetünkben valakinek gyógyulni, megértetni a helyzetét, s most gyógyultan elbocsáthatjuk őt.

Mivel az Újhold mindig az elkövetkező 4 hét beharangozója, a lezárásra megérett téma elengedésével és megújulással – új kapcsolat, barátság, tanulási folyamat megindításával – kezdhetjük az előttünk álló időszakot. Amúgy is kedvező energiák vannak, szeptember 5-ig felettébb sok energiával, meleggel, nyitottsággal. Használjuk ki!

Namasté

Vishakati

Write A Comment