December 24-én kora reggel az augusztus közepe óta – immár több mint 4 hónapja – csavargó Mars visszaérkezik saját jegyébe, a Kosba. Február 22-ig marad itt, mindvégig egy jegyben a hirtelen történéseiről ismert Uránusszal.

Mivel az érkezés ismét a Halak-Kos gandanta jegyhatáron keresztül történik – augusztus 16. óta harmadszor -, ezért a saját jegyébe visszataláló Mars bizonytalan napokon vezet át. Túl a gandantán, a Kosban megerősödve, élénkséggel, feltámadó életenergiával segít bennünket egészen február 22-ig. Mindannyian élvezni fogjuk a többlet energiát, csak nehogy túl sok legyen belőle.

A gandanta napjai érzékenyek lehetnek, erre az ünnepi készülődésben is ügyelni kell. Kerüljük a vitát, szelíden, türelmesen közeledjünk egymáshoz.

A Kosba történő visszaérkezést elsősorban a Kosok és Skorpiók fogják kedvezően érzékelni, hiszen az ő diszpozitoruk erősödik meg, de fokozottan hat az aspektált kardinális jegyekre (Rák, Mérleg, Bak) is.

Közülük igen fontos mostanában a Bak jegy, ahol már most is a két sorsbolygó intézi a karma ügyeit, december 30-tól pedig a Plútó csatlakozik hozzájuk. A Mars ide, a Bakba irányuló, fontos aspektusa aktivitásra készteti e területet: történjenek dolgok a haladás érdekében.

További jó hír, hogy a Mars a Kos első naksatrájába, a Kétuhoz tartozó Asvinibe érkezik, amely a gyógyszerek, a gyógyítás naksatrája. Uralkodója az Asvini Kumaráknak nevezett isteni ikerpár, akik a hindu mitológiában az istenek gyógyítói voltak, sőt, ők gondozták a gyógyító erejű növényeket az istenek kertjében, és ha valami bajuk esett csatározásaikban, ők mentették a sebesült isteneket.

A világjárvány idején lehet-e jobb hír, mint hogy a cselekvés bolygója megérkezett a gyógyítás és orvosságok naksatrájába? Bízhatunk abban, hogy a Kos Mars 8 hetében, de különösen az Asvini Mars idején a covid járvány visszaszorítása sikeresen kezdhető meg akár több vakcinával.

Január 22-ig a Mars Kétu energiában (Asvini) van, egy naksatrában az Uránusszal. A Kétu-energia mindig fundamentális átrendeződést kér, most elsősorban tudatilag, hiszen az égi Kétu merkúri, azaz tudattal, gondolkodással kapcsolatos helyen van (Dzsjéstha).

A Mars január 20-21-én áll együtt az Uránusszal az Asvini holdházban. Az Uránusz közelsége hozhat nyugtalanságot, álmatlanságot a Mars érdekeltségűeknek (Kos, Skorpió aszcendens és Hold), pontos együttállásuk pedig tűzzel kapcsolatos veszéllyel, vulkánkitöréssel, földrengéssel járhat.

Február 16-ig a Mars a végletes Bharani naksatrában halad (vénuszi energia), miközben a naksatra ura, a Vénusz most a Bakban tartózkodik. Így segít mértéket tanulni, és fegyelmet tartani a folytatódó karanténban.

Végül február 22-ig, egy hétig a Nap naksatra Krittikában lesz a Mars, ahol vezetői és apai témákat erősít fel.

Boldog karácsonyt kívánok szeretettel

Vishakati

Write A Comment