A védikus kalendáriumban két változás történt a napokban: a Vénusz a Bakba lépett, a Jupiter pedig a Szűz jegyen belül marsikus energiába váltott.

A Vénusz jegyváltását mindig érzékeljük, mert hatással van kapcsolatainkra, vágyainkra, anyagi és élvezeti témáinkra. Az aszketikus Bak jegyében praktikusabb, földiesebb vágyaink lesznek, amelyek például munkahelyi ambícióink megvalósítására, szervezettebb körülményekre szólnak, vagy éppen egy kis egyedüllétre, hogy legyen lehetőségünk jobban átgondolni dolgainkat.

Hozhat munkahelyi ismeretséget, szerelmet, ezért – ilyen érintettség esetén – ebben a 3 hétben érdemes nyitott szemmel járni. A Bak Vénusz idején olyan helyen is születhetnek ismeretségek, amilyenekre legfeljebb  regényt olvasva gondolnánk: temetőben, magányos erdei sétán, vagy meditációs elvonuláson.

A Bak Vénusz vigyáz pénztárcánkra is, nem szereti a felesleges vagy túlzó kiadásokat, a luxust. Karácsony körül igazán kedvező hatás, amely segít racionalizálni költéseinket.

 

A Jupiter december 4-én váltott naksatrát a Szűz jegyén belül maradva. Az eddigi holdi energiából marsikusba lépett, melynek neve Chitra. Ezzel a váltással némileg kiszabadulunk a múlt vonzásából, és a jelenbe kerül a figyelmünk.

A Jupiter a Szűzben tapasztalatokon át tanít a munkáról, a feladat kívánta odaadásról, alázatról, és a testről. Most, a marsikus energia miatt a munkaterhelés felpöröghet, feladataink megsokszorozódhatnak. Intenzitás, küzdelmes mindennapok, amelyekben szembesülnünk kell makacsságunk, önfejűségünk következményeivel is.

Hozhat egy fokozott eltökéltségét arra, hogy kezünkbe vegyük sorsunkat, és lépéseket tegyünk önállóságunkért, de ezek a törekvéseink most hiábavalóak, és legfeljebb irreális erőbedobással sikerülhetnek.

A test vonatkozásában ez a konstelláció hozhat gyulladásokat, gócok berobbanását. Több műtétet, mert a sebészi megoldások szükségessége indokoltabb lesz. Erős masszázsok segíthetnek. Sokunkban felerősödik a gyógyító szándék, a magunk vagy mások gyógyítására irányuló akarat.

A legkitettebb részeink most a máj, hasnyálmirigy és a csípő, valamint az emésztőrendszer. Érdemes ügyelni cukorfogyasztásunkra, mert a Jupiter szélsőséges evési szokásokig vihet el, azok minden negatív következményével együtt.

A Jupiter marsikus naksatrába lépése mindig ráirányítja a figyelmet magára a Marsra is. Mivel elkövetkező heteink egyik főszereplője lesz a váltásra és fontos találkozóra készülő Mars, mindkét planéta (a Jupiter és a Mars) kiemelkedő figyelmünket kéri.

Jupiter a Gurunk, aki tanítani, és nem büntetni akar. Odafigyelés életmódunkra, a tempó tudatos fékezése, étkezési szokásaink kontrollja most sokat segíthet, hogy ne menjünk el a határokig.

Szeretettel

Vishakati

 

Write A Comment