Július 11-én a védikus Mars megérkezett leggyengébb kozmikus helyére, a Rákba. Aktivitásunk, energiaszintünk és kezdeményezőképességünk erővesztése érzékenyen érinti elsősorban a marsikus jegyeket, azaz a Kosokat és a Skorpiókat, de közvetett hatások révén valamennyiünket.

Nagybolygónk, a Szaturnusz ugyanis a Mars jegyében hátrál, s cseppet sem mindegy, jegyura hogyan érzi magát. Egy gyengélkedő diszpozitor súlyosbíthatja az amúgy is problémamegoldásban tevékenykedő Skorpió Szaturnuszt. Utolsó hónapjait tölti itt, s főként az augusztus végéig tartó hátráló időszakban megdolgoztat bennünket lezárandó kapcsolatok, befejezendő feladatok, karmikus tisztulások tekintetében. Egy gyenge Marssal több nehézség, nehezebb kibontakozások várhatók itt is. Jelige: türelem.

A Mars kétévente lép be a Rákba, ahol asztrológus nyelven fogalmazva esésben van. Idén az itt töltött időszak július 11. és augusztus 27. közé esik.

Az esésben levő Rák Mars erőnk csökkenését, fáradékonyságot, önbizalomvesztést eredményez. Hozhatja azt is, hogy alacsonyabb energiaszintünket rosszkedvvel, ingerültséggel palástoljuk, és könnyebben kerülhetünk családi veszekedések közepébe is.

Kevesebb erőnket jobb időbeosztással, több pihenéssel, céljaink, terveink átütemezésével tudjuk megkímélni. Fel kell készülnünk arra is, hogy az asztrológiailag rendkívül megterhelő augusztusban további megpróbáltatások várnak ránk. A nem nélkülözhetetlen teendőket érdemes már most nagyon tudatosan megszervezni, s ha csak egy mód van rá, szeptemberre halasztani.

Azt is tudomásul kell vennünk, hogy augusztus végéig ritkán találunk gyors és hatékony megoldásokat dolgainkban. Inkább türelemre és okos rangsorolásra kell majd törekednünk a mindennapokban.

A Mars rákbeli útja során több prominens planétával találkozik. Elsőként a Nappal (július 28. körül), amely apával és/vagy főnökkel történő konfliktust hozhat. Nem biztos, hogy kiderülnek az okok, mert a Nap saját jegye, az Oroszlán mögött lesz, titkokat rejtegetve.

Az igazán rázós szakasz azonban az augusztus végi, ahol úgy tűnik, minden egyszerre fog történni. Az augusztus 21-i teljes Napfogyatkozás (igaz, csak Észak-Amerikából látva), a Skorpió Szaturnusz előrefordulása, és a frissen jegyet váltott (Rák) Rahuval való találkozása teszi izgalmassá a Mars útját.

Érdemes a nyugalmasabb júliust kihasználva felkészülni az eseménydús augusztusra. A nyár lehetőséget ad az okos manőverezésre, időnk, erőnk, teendőink körültekintőbb megszervezésére.

Namasté
Vishakati

 

 

Write A Comment