Nézzünk fel a pihenő hónapnak beharangozott augusztus védikus égboltjára, a hullócsillagokon kívül mit láthatunk, milyen égi változások vannak a hónap közepén.

Augusztus 18-ára a Nap nemcsak átváltott az Oroszlánba, hanem a Rák-Oroszlán jegyhatár gandanta sávját is maga mögött tudhatja. A gandanta napjaiban – augusztus 15-17. között – megtapasztalhattuk a kiszámíthatatlanabb időjárást, közérzetünkben pedig egy kis bizonytalanságot, sodródást. 18-ára megnyugszik az átrendeződés, a saját jegyébe érkező Nap sugárzó, életerős, teremtő hónapot ígér. Szeptember 5-ig, amíg a Mars is az Oroszlánban van, minden bizonnyal meleg időjárásra számíthatunk.

A következő változás augusztus 20-án az Uránusz irányváltása a Kos 20°-án, ami egyúttal ki is emeli az ekliptika e helyét. A türkiz bolygó retrográd lesz 2022. január 18-ig, aztán majd 2022. április második felében éri el ismét a Kos 20°-át, ekkor viszont már megérkezik mellé a Kos csillagképbe a Rahu, érdekes időket ígérve.

Az augusztus 20-i fordulat napján nagy energiák mozdulnak meg, amit nyugtalanítónak, turbulensnek érezhetünk. A nagy feszültség miatt érdemes kellő türelemmel és óvatossággal átvészelni ezt a napot (+/- 1 nap), amelyet baleset- és tűzveszély, földrengések és más, extrém természeti jelenségek kísérhetnek. Az épp irányt váltó Uránusz pontosan aspektálja az Oroszlán 20°-án álló Marsot, ami fokozza a tenziót.

Az Uránusz mindvégig a vénuszi Bharani naksatrában marad, természetének megfelelően próbál kiszabadítani függőségeinkből, végletességünkből azzal is, hogy most érzékelteti ezek következményeit.

Augusztus 22-én kora délután aztán Telihold van az Oroszlán Kétu területén (Magha) járó Nap és a Vízöntő marsikus naksatrájában levő Dhanistha Hold között. Ez a Telihold individuális énünk (egónk) és közösségi szerepvállalásunk, szociális érzékenységünk viszonyulását veti fel.

Az Oroszlán oldalt a Nap mellett a Mars és a Merkúr erősíti, velük szemben a Vízöntőben  a Hold két retrográd bolygó, a Neptunusz és a Jupiter között van. A konstelláció a látszatnál bonyolultabb, és közelgő változásokat vetít előre, amelyek a Mars szeptember 5-i Szűzbe lépéséhez köthetők.

(Asztrológusoknak: a konstelláció karmestere a Mars, mert az ő naksatrájában van a Dhanistha Hold és Jupiter, ő a jegyura a Nap naksatráját tartó Skorpió Kétunak, valamint a 2 nappal korábban a Kos 20°-án hátraforduló Kos Uránusznak, utóbbitől kap is egy pontos aspektust az Oroszlán 20 fokán álló Mars. Viszont a Mars az esésben levő Vénusz naksatrájában van (Purvaphalguni). Ez utóbbi gyengíti a Marsot. Amikor pedig a Nap szeptember 5-én eléri ezt az ominózus Oroszlán 20 fokot, az egybeesik a Mars Szűzbe lépésével, és elindul egy egészség-betegség spirál, valószínűsíthetően a covid 4. hulláma.)

Addig viszont nézzük az eget, hátha látunk hullócsillagokat!

Namasté

Vishakati

Write A Comment