A Mars retrográddá válása után folytatódik a nagy szeptemberi égi átrendeződés. Túl vagyunk már a Jupiter direktté válásán is: május közepe óta tartó hátrálását követően szeptember 13-án indult el előre.

Jupiternek sok neve van, Égi Guru, Nagy Jótevő, Fortuna Major (a szerencse nagy bolygója), amelyek mind jelzik, hogy egy kifejezetten jóindulatú planétáról van szó. Talán az egyetlen nehezítő tulajdonsága az, hogy mindent felnagyít, túlzásokba visz.

Május közepi hátrafordulása és mostani előrefordulása között adott egy esélyt arra, hogy próbára tegyük magunkat: mennyire tettük magunkévá a tavaszi karantén üzenetét, a túlzásokból való kijózanodást, a túlfogyasztásból, túlpörgésből, ideológiai/politikai szélsőségekből történő normalizálódást. Meglátásom szerint mérsékelten.

A Jupiter innen kezdve november 20-ig marad a Nyilasban, addig azonban közelít a retrográd Nyilas Plútóhoz. Közelítő fényszögük miatt ez a 2 hónap az erősödő indulatok, váratlan politikai húzások, ideológiai extrémitások időszaka lesz, amelyek kisülési pontja a Jupiter-Plútó november közepi találkozója. Az egész folyamat erősen leképeződik majd az amerikai elnökválasztásban, de a világ minden részén érzékelhető lesz.

A Jupiter november 20-i Bakba lépése aztán ismét markánsabb szűkülést, összehúzódást hoz, azaz gazdasági visszaesés, recesszió következik világszerte.

Napjaink másik fontos megállója a 17-i Újhold, azaz Nap-Hold együttállás a Szűz (egészség, betegség, test, gyógyulás) jegyében, Nap-energiában (Uttaraphalguni naksatra). Hozzájuk csatlakozik a szintén a Szűzben, saját jegyében tartózkodó, emelt Merkúr.

Az Újhold mindig az őt követő 4 hét fontosabb irányzatainak jelzője. Ez a mostani igen erős és pozitív üzenet pandémiával vert világunk számára: a jövő gyógyító tendenciákat hordoz, amelyben azonban elsősorban gondolkodásunk, tudati hozzáállásunk (Merkúr) változása segít majd, ítélkezés mentes, szociális és közösségi érzékenységet tanúsító módon. A konstelláció segítő közösségek létrejöttét is vizionálja.

Gondolkodásunk, hozzáállásunk változása halaszthatatlan feladat, a holdcsomópontok néhány napon belüli jegyváltása okán is. Addig érzékelhetjük a váltásig besűrűsödő energiájukat, különösen a gandantában araszoló Múla Kétu lezáró lépéseit. Ezzel folytatjuk.

Namasté

Vishakati

Write A Comment