Védikus asztrológia tanulás

Gyakori kérdésekre válaszolva összefoglalom a nálam elérhető tanulási lehetőségeket.

Évente – 2020-ban már harmadszor – indítok januári kezdéssel, havi 1 szombaton, évi 10 alkalommal kiscsoportos kezdő védikus asztrológia csoportot. (Ez az évfolyam már megtelt.) Tapasztalatom szerint a tanfolyamon aktívan résztvevő, rendszeresen gyakorló hallgatók a 10. képzési napra – azaz decemberre – átlátják a védikus horoszkóp összefüggéseit, és alapszinten értik, tudják a horoszkópelemzést. A tanfolyamot követően gyakorló alkalmakat biztosítok.

A 10 alkalmas workshop tematikája 2 részre tagolódik, tavaszi és őszi félévre. A tavaszi 6 alkalmas, és erre épül az őszi 4 alkalom. A tavaszi workshop a teljesen kezdőknek is ajánlott, a nulláról indul. Az őszi annak ajánlott, aki a tavaszit végigjárta, vagy aki máshol már tanult védikus asztrológiát.

A foglalkozás 10 órától 17:15-ig tart: 4*90 perc előadás szünetekkel. Ezért még a távoli, vidéki lakóhelyről is egy napos programként megoldható.

Az első félév – januártól júniusig 6 alkalom – témái:

  1. A védikus horoszkóp ábrája. Különbségek a védikus és a nyugati asztrológia között. Bolygók, holdcsomópontok jelentése, értelmezése, szimbólumrendszere, aspektusai. Bolygóbarátságok. A bolygók szakrális szekvenciája. Vimsottari bevezetés.
  2. Horoszkópházak, azaz az élet 12 területe. Az aszcendensek fajtái, összefüggései. A védikus asztrológia segédeszközei: vimsottari, padák, vargák, kárakák.
  3. Állatövi jegyek, 12 árnyalat a horoszkópban. Bevezetés a naksatra-tanba.
  4. Ismerkedés a naksatrákkal, finomhangolás a horoszkópban.
  5. Védikus egészségügyi asztrológia: betegségek, hajlamok, érzékenységek a védikus horoszkópban. Horoszkópelemzési gyakorlatok.
  6. Muhurta, a védikus időzítés tudománya: egy tevékenység megkezdéséhez, alapításhoz, beavatkozáshoz stb. kedvező időpont keresése. Horoszkópelemzési gyakorlatok.

A második félévben, szeptembertől decemberig 4 alkalom:

  1. Horoszkópelemzés gyakorlónap, az előző 6 alkalommal tanultak ismétlése, összefoglalása.
  2. A védikus horoszkópelemzés segédeszközei: kárakák, vargák, padák, karmikus kapcsolatok a családtagokkal (kivel milyen előző  életbeli kapcsolódás mutatható ki), vimsóttari periódusok, horoszkópelemzés.
  3. Rahu-Kétu párok a naksatrákban, azaz a holdcsomópontok jelezte karmikus utak az egyéni  horoszkópban naksatra szinten
  4. Szinasztria, azaz horoszkópok összevetése, kapcsolati asztrológia.

A tanfolyami hirdetményt a januári kezdést megelőző decemberben lehet olvasni a vishakati.hu honlap hírlevelén, ide érdemes feliratkozni, ha valaki érdeklődik a lehetőség iránt. Információkat  továbbá a vishakati.gyurko@gmail.com emailen lehet kérni a védikus asztrológiai tanulási lehetőségekről.

Fontos, hogy az jelentkezzen, aki valóban érez elköteleződést a védikus asztrológia és tanulása iránt, esetleg a vaszati hatékonyabb alkalmazása miatt.

Örülnék, ha minél több érdeklődőt indíthatnék és kísérhetnék el azon az önismereti úton,  amely számomra a kimeríthetetlen élmények és felfedezések világát jelenti.

Namasté

Vishakati Gyurkó Katalin