Január 1-jén egy szép Hold-Vénusz együttállással indulunk a Mérlegben, amely a lelki harmónia lehetőségét kínálja önmagunkkal és párunkkal, társaságunkkal.

A hónap amúgy dinamikusan kezdődik, első hetében egy sor bolygó vált jegyet vagy irányt. Ezek zöme kapcsolódik a Jupiterhez, s ezzel megindul a Jupiter mint az év befolyásoló planétája térnyerése.

Január érdekessége, hogy részleges Napfogyatkozás és teljes Holdfogyatkozás is lesz. Utóbbit sok tetszetős címkével is teleaggatják (vérhold, szuperhold stb.). Lényege, hogy egy, a szokásosnál nagyobb Teliholdat fogunk látni, és ezen a szokatlanul nagy Teliholdon átvonul a Föld vöröses árnyéka, amely hajnali ½ 4 és ¾ 6 között teljesen betakarja a Holdat. Ez a 21-i teljes Holdfogyatkozás tőlünk is megfigyelhető időtartama.

A hónap napjai közül kiemelkedik a 6-a, amely asztrológiai mozgalmassága miatt egy nevezetes nap lesz. A sok történésre (Újhold, Napfogyatkozás, Plútó naksatraváltása, Uránusz direkt) majd külön is figyelünk. Ezen a napon, az Uránusz előrefordulásával egy 2 hónapos direkt időszak indul az égen: az összes planéta előre halad. Úgy érzékelhetjük, hogy meglódul az életünk és a bennünket körülvevő világ, sok dolog történik velünk és körülöttünk.

Induljon hát az év, nézzük a januári naptárt!

Január 1. – A Vénusz 4 havi Mérleg tartózkodását befejezi. A Mérlegeknek és Bikáknak érdemes visszagondolni, mit hozott számukra ez a 4 hónap szeptember 1. és december 31. között, különös tekintettel a 6 hetes retrográd időszakra október eleje és november közepe között.  A Skorpióba lépő Vénusz  mélyebb vágyakat, felerősödő szenvedélyeket hoz. Szintén ezen a napon a Merkúr csatlakozik a Nyilas bolygókhoz (Szaturnusz, Plútó, Nap). Bár csak 2 hetet tölt itt, az emberek gondolkodásába jobban behozza a politizálás, a véleményalkotás, -kimondás igényét.

Január 2. – Szeretetbolygónk, a Neptunusz a Vízöntő jupiteri naksatrájába lép, erősítve a közösségszerveződést, és azok támogatottságát. Szintén ezen a napon Nap-Szaturnusz együttállás: a Nap elégeti (asztrológiai kifejezéssel kombusztálja) a Szaturnuszt, problémákat okozva a szaturnuszi jelentésekben (például felelősség, idő, kor, pontosság, fegyelem).

Január 3. – A Rák Rahu utolsó naksatraváltása: a jegy jupiteri naksatrájába (Punarvaszu) lép március 7-ig. Családi érzelmek felkavarása, múltbeli érzelmi emlékek visszatérése és jó esetben elengedése – érzelmi utazás a múltban. Próbáljuk a gyötrődést, önszenvedtetést kiiktatni ebből a 2 hónapból.

Január 6. – Turbulens nap rengeteg történéssel, különös óvatosságot, türelmet igényel. Hajnalban Újhold a Nyilas vénuszi területén, kijelölve az elkövetkező 4 hét témáit, a Kétu közelsége miatt részleges Napfogyatkozás. Kora este a Plútó a Nyilas Nap-naksatrájába lép át. Késő este pedig az Uránusz vált irányt a Kos Kétuban (Asvini), utóbbi mindig fizikai kihatásokkal jár. Megmozdulhat a természet, furcsa balesetek történhetnek, személyes szinten pedig nyugtalanságot érezhetünk. Ezzel a nappal kiemelten fogunk foglalkozni.

Január 11. – A Nap utoléri a Plútót a Nyilas Nap-energiájában (Uttarasadha). Nyilas az igazság jegye, Plútó a gyökeres átalakulás bolygója, Nap pedig a vezetés, hatalom mutatója. Együttállásuk új vezetési irányvonalat hozhat, új típusú hatalomgyakorlást, vagy a hatalomhoz való viszonyulás indulatos kimutatását világszerte.

Január 14. – A Nap a Bakba vált, a jegyváltás neve Makara Szankranti, amelyet az év aktívabb felének kezdeteként tartanak számon Indiában. 3 nappal később, 17-én a Nap együtt áll a Bak Kétuval, amely ismét a tekintély megélésének fordulata, akár elvesztése, de apaproblémákat is jelezhet.

Január 20. – A most gyors haladású Merkúr a Bakba lép, felerősítve a hivatás, ambíciók területét. Hozhat többszöröződést a munkában.

Január 21. – Ez is egy érdekes nap. Hajnalban Magyarországról is látható teljes Holdfogyatkozás (és szuperhold, és vérhold), amelynek időtartama 2 óra 15 perc. Ennyi hónap a Holdfogyatkozás hatásának várható időtartama. Szintén aznap Jupiter-Vénusz együttállás a Skorpió merkúri energiájában (Dzsjéstha). Jupiter a guru, Vénusz pedig a vágy, a szenvedély. Ez a két oldalunk fog megnyilvánulni bennünk, és nem biztos, hogy döntenünk kell.

Január 29. – A Vénusz továbblép a Nyilasba, egy idealistább, álmodozósabb hónapot hozva. A Merkúr együtt áll a Nappal, emiatt a Nap elégeti a Merkúrt – türelemre intő nap, főként a merkúri jegyeknek, az Ikreknek és Szűzeknek, akiknek néhány napos energiavesztéssel kell szembenézniük.

Szeretettel
Vishakati

 

Author

Szólj hozzá!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.