A nehéz karácsonyi energiák után a december 29-i Újholddal, az előreforduló Uránusszal és a Kala Sarpa lezárulásával egy oldódás, megkönnyebbülés kezdődik, s ez lesz az átmenet az új, 2017-es évbe is.

Új évünk bővelkedni fog védikus asztrológiai eseményekben, mert a 4 legfontosabb planéta – a 4 „nagyágyú” – mindegyike vált:

  • Szaturnusz január végén a Skorpióból a Nyilasba,
  • holdcsomópontok (Rahu és Kétu) augusztus közepén a Bak-Rák tengelyre,
  • Jupiter, az égi guru pedig szeptember közepén a Mérlegbe.

A fenti 3 konstellációváltás mindenki számára alapvető áthangolást jelent a karmikus feladatok és lehetőségek szempontjából: életünk bizonyos területei, fejlődési késztetései érzékelhetően és lényegesen átalakulnak. Az alábbiakban röviden összefoglaljuk ezeket, amelyekről az év során még részletesen lesz szó.

A Szaturnusz kemény átalakulást és karma törlesztést hozott a Skorpióban töltött több mint 2 évében, s ez a folyamat még intenzíven tart 2017. január végéig. Akkor, a Nyilasba érve világképünket rendezi majd át fanatizmusunk tisztításán, ideáink átértékelésén keresztül. A Nyilas Szaturnusz 3 éves periódusa  – 2020. januárjáig – egy alapvető szellemi átalakulás, amelynek célja tudati struktúráink felszabadítása. A Szaturnusz 2017-es éve azért összetett, mert néhány hónappal Nyilasba lépése után visszafordul, és közel 4 hónapra visszatér a Skorpióba, hogy ottfelejtett témáit lezárja.

A holdcsomópontok (Rahu és Kétu) 18 hónapig vannak egy jegyben. 2016. január vége óta a Vízöntő-Oroszlán karmikus tengelyen ügyködnek, ahol a fő kérdés az egyén kontra csoport, individualizmus kontra szociális érzékenység témapárok finomítása, valamint a hatalom (vezetői minőség) átértékelődése.

Még közel 8 hónapig maradnak itt, majd augusztus közepén váltanak a Bak-Rák tengelyre: itt kerülnek  terítékre  megkerülhetetlen karmikus feladataink. Felelősség, ambíció és karrier témák érzékenyítése a Bak Kétu oldalán, család, érzelmek, hovatartozás, gyökerek megbolygatása a Rák Rahu oldalán. A Bak-Rák karmikus tengelyen 2017. augusztus 17-től 18 hónapon át hatnak.

A harmadik nagy változás a Jupiteré szeptember közepén: ekkor lép át a Mérlegbe. Ezzel változik tapasztalásaink terepe: a külvilággal, partnerünkkel való, párkapcsolati együttműködés, és megfelelési kényszereinkkel való szembenézés lesz a tét a váltást követő 13 hónapban.

Nézzük meg a fenti váltások legfontosabb hatásait az egyes aszcendensek számára 2017-ben (a nyugati fokszámból 24 fokot levonva kapjuk meg a védikus aszcendenset). Akkor is érvényes a prognózis, ha az adott jegyben a Hold áll.

KOS – a Nyilas Szaturnusz külföldi utazás és magasabb szintű tanulás lehetőségét hozza, apával kapcsolatban nehézségek, szembesülések is jöhetnek. Augusztus közepétől a Rák Rahu késztetés az otthonváltoztatásra, költözésre, míg a Bak Kétu a hivatásban hoz változást. A Mérleg Jupiter szeptembertől párkapcsolati térenfordulat lehetősége.

BIKA – számára a Nyilas Szaturnusz változás, átalakulás, elengedés feladat lesz. Augusztustól a Rahu kommunikáció (írás, tanítás) és mozgás, sport terén hoz újdonságot, míg a Kétu jogi problémák rendeződését, apával való megbékélést hoz. A Jupiter szeptembertől új munka lehetősége.

IKREK – nekik a Nyilas Szaturnusz a párkapcsolat átalakulását hozza: aki párra vágyik, részesülhet egy karmikus kapcsolatban, a párkapcsolatban élő Ikrek számára viszont valamilyen okból próbatétel elé kerülhet az együttélés. A Rahu anyagi élénkülést, anyagiakra való fokozott törekvést, a Kétu tisztulást, karma törlesztést hoz a nyár végétől. Számukra szeptembertől a Mérleg Jupiter  gyerektémában vagy vállalkozásban hoz újdonságot, kedvező fordulatot.

RÁK –  nekik a Nyilas Szaturnusz munkabéli változást, nagyobb terhelést, és testi érzékenységet jelenthet – az étkezésre, szénhidrát-anyagcserére fokozottan kell figyelni. Augusztustól a Rahu belső nyugtalanságot, fejlődési késztetést hoz, míg a Kétu a párkapcsolat minőségének megváltozását. A Mérleg Jupiter lakás/ingatlanbővülés, anyával kapcsolatos változások lehetősége.

OROSZLÁN – számukra a Nyilas Szaturnusz gyerektémában hoz feladatot, esetleg gyermek- (unoka)áldást. Augusztus közepétől a Rahu több álmot, nyugtalanabb alvást, és külföldi munka lehetőségét jelenti, míg a Kétu a munkavégzés, a feladatok átalakulását. A Mérleg Jupiter révén a testvérekkel való kapcsolat megváltozhat, vagy például új, harmonikus mozgás, tánc érkezhet életükbe.

SZŰZ – otthonában, ingatlanjával kapcsolatban a Nyilas Szaturnusz okán feladat várható: érdemes a tervezett felújítást, festést, átalakítást erre az időszakra időzíteni, de legalábbis átrendezni az otthont. Vaszati tanács most különösen segítő lehet. Augusztus közepétől a Rák Rahu révén a baráti kör bővülése, bevételek emelkedése, új közösség felé  való nyitás várható, míg a Bak Kétu a gyermekkel, vállalkozásunkkal való kapcsolatunk átalakulását hozza. A Mérleg Jupiter szeptember közepétől anyagilag kedvező fordulat lehetősége.

MÉRLEG – számukra a Nyilas Szaturnusz gondolkodásuk, kommunikációs képességeik és lehetőségeik (írás, tanítás, előadások), mozgékonyságuk hosszútávon történő átalakulását hozza. A nyár végétől induló másfél éves Rahu időszak átrendeződést fog hozni a hivatásban, célokban, ugyanekkor a Kétu egy tisztulást, leválást, elengedést az otthon, a szülőföld, gyökerek témájában. Az aszcendensre érkező Mérleg Jupiter szeptembertől egy jobb önelfogadás lehetősége, bár vele egy pár kiló felszaladhat. A munka, főként a segítő, lelki tevékenység szerepe nőhet.

SKORPIÓ – szülöttek január végétől megkönnyebbülnek, mert a Skorpió Szaturnusz számukra megterhelő 2 ¼ éves hatása végre levonul. Értékek, anyagiak mentén történő átalakulás várható életükben. Augusztus közepétől a Rák Rahu egy intenzív tanulási, spirituális időszak. Ezzel párhuzamosan a Bak Kétu hozhat egy távolodást a testvérektől, és egy tudati beidegződés, vagy megszokott mozgásforma elhagyását. A Mérleg Jupiter hozhat nagyobb költekezési kedvet, mélyebb lelki életet, de elviheti külföldre a gyermeküket.

NYILAS – az aszcendesükre érkező Szaturnusz többlet feladatot, fokozott fizikai terhelést, és céljaik, ambícióik, hivatásuk átalakulását hozza. Nyár végétől a Rák Rahu egy ébredező, pénzzel kapcsolatos tettvágy, esetleg örökség lehetősége, de belső félelmek, változási késztetések ideje is. Ugyanakkor a Bak Kétu anyagi elengedések, értékrendbeli átalakulás előidézője, táplálkozásuk is leegyszerűsödhet. A Mérleg Jupiter segítők, barátok, akár angyalok megjelenését hozza.

BAK – a Nyilas Szaturnusz számukra egyfajta elszigetelődést, belső lelki munkát fog jelenteni, de esetenként külföldi munkavállalásban találják meg jövőjük megoldását. Augusztus közepétől a Rak Rahu megnyitja számukra a külvilágot: több üzleti parner, új (pár)kapcsolat  lehetősége, míg a Kétu saját maguk mélyebb megértése. A Mérleg Jupiter szeptember közepétől pozícióerősödés, hivatali előrelépés reménye.

VÍZÖNTŐ – a Nyilas Szaturnusz számukra a baráti kör és a jövőkép hosszú távú (2020 elejéig tartó) átalakulását hozza.  A Rák Rahu augusztustól egy növekvő igény arra, hogy a munkában újítsanak, de arra is, hogy a család, az érzelmek terén fejlődjenek. Ugyanekkor a Kétu révén némi elmagányosodást, belső munkát, esetleg beszédes, mély értelmű álmokat élnek meg. A Mérleg Jupiter kora ősztől megnöveli a külföld szerepét jövedelemszerzés, tanulás, guru tekintetében. Apával, apai mintákkal erősödő, tisztázó vonulat. Erős tanulási vágy.

HALAK – a Nyilas Szaturnusz hivatásuk hosszan tartó, 3 éves átalakulását indítja el: e tekintetben más emberek lesznek 2020 januárjára, mint most. A Rák Rahu a nyár végétől másfél éven át gyermekvállalást, és általánosságban vállalkozó kedvet, belső értékeik megmutatását, kreativitásukat provokálja, míg a Bak Kétu ugyanebben az időszakban jövőképük átalakulását, baráti körük szanálását, és tabutémák feltárását. A Mérleg Jupiter szeptember közepétől elengedéssel,  változással, halállal kapcsolatos tapasztalatok bővülését, és külső anyagi források váratlan szerepét hozhatja.

Tapasztalásokban gazdag, boldog újévet kívánok szeretettel

Vishakati

Szólj hozzá!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.