Szeptember vége kisebbnek tűnő változásokat tartogat a védikus égen, mégis érdemes foglalkoznunk vele, mert nagy hatással lesznek a jegyváltásra készülő Szaturnuszra.

Az egyik a Merkúr váltása, amely 26-án történik: belép legerősebb jegyébe, a Szűzbe. Mindennapi életünk, közlekedéssel és utazással kapcsolatos dolgaink, üzleti ügyeink számára kedvező időszak október 13-ig. Jól felpörget bennünket,  elsősorban a Szűz és Ikrek aszcendensűeket és Holdúakat.

A Szűz Merkúr erős teljesítménykényszert, de sikereket is hoz a munka, a hivatás, a célok terén. Nagyon az elmébe tesz, és még azok is agyalósak lesznek, akik egyébként jobban le tudják állítani ezt az oldalukat.

A Szűz Merkúr testi hatása bőr- és emésztőrendszeri érzékenységben nyilvánulhat meg, érdemes tiszteletben tartani testünk erre vonatkozó jelzéseit.

A Merkúrra azért is figyelnünk kell, mert a Szaturnusz ismét közeledik a Skorpióból a Nyilasba történő jegyváltáshoz, s mindezt a Skorpió merkúri energiájában, a Dzsjésthában teszi. Ismerjük ezt az energiát, 2017 januárjában járt már itt a Szaturnusz, bár azóta hónapokra visszatért a Skorpióba.

Most végleges jegyváltásra készül október 26-án, s addig le akarja záratni skorpióbeli teendőinket, legközelebb ugyanis 27 év múlva tér ide vissza. Merkúri energiában való, rendrakó, lezáró tendenciáit segíti most a saját jegyes, erős Szűz Merkúr.

Szeptember 28-án pedig a Plútó, a mélység és a gyökeres átalakulások bolygója válik direktté a Nyilas 23. fokán. A Nyilas Plútó előrehaladása során – 2018. április 22-ig – a fő téma az ideológiai szélsőségek, a fanatizmus megtapasztalása, és tisztításának lehetősége. A direkt Plútó előkészíti a terepet a Szaturnusz Nyilasba történő október 26-i visszalépésére. Ezt követően több mint 2 évig a Nyilas terület a két erős bolygó együttes hatása alatt áll majd.

Október 2-ig a Kala Sarpaban vagyunk, igyekezzünk távol maradni az ítélkezéstől és a szélsőségektől.

Namasté
Vishakati

 

Write A Comment