Február első felét betöltötte a Kosban együttálló, s ezzel egymás hatását fokozó Mars és Uránusz gerjesztette feszültség, extrém sok baleset, türelmetlenség és agresszió. Február közepi pontos együttállásuk óta azonban már távolodnak egymástól, február 25-étől a Mars tovább is lép a következő naksatrába. Lassan megnyugszanak az energiák, csökken a feszültség, de érdemes továbbra is óvatosan közlekedni, és a fejre – minden tekintetben – vigyázni.

Időközben egy másik nagy változás is készülődik: a jelenleg még a Rák-Bak  tengelyen haladó Rahu és Kétu, a holdcsomópontok erősen készülődnek március 7-i jegyváltásukhoz, immár az átlépendő jegyhatárhoz (Ikrek-Nyilas) képest 1 fokon belülre kerültek. Az elkövetkező 3 hétben eseménydús időszakra számíthatunk, mert a jegyváltásig a holdcsomópontok iparkodnak beteljesíteni „határidős” feladataikat. Mind apai (Bak Uttarasadha Kétu), mind anyai (Rák Punarvaszu Rahu) ági családi karmával, felelősséggel, nehéz érzelmi örökség feloldásával kapcsolatos megéléseket hoz.

Február 19-én pedig Telihold van, a Nap és a Hold ismét szembekerül az égen. A Hold az Oroszlán Kétu holdházában van (Magha), vele szemben a Nap a Vízöntő marsikus (Dhanistha) holdházában. Közösségi és individuális énünk néz szembe egymással, s azt kérdezi, magunkért vagy kollektív hovatartozásunkért cselekszünk-e, illetve a kettőt hogyan tudjuk összehangolni. A Vízöntő Nap okán egyre jobban vágyunk a kiszabadulásra, megunt terheink letételére.

A Kétu naksatrás Hold miatt  ez a Telihold erős hangsúlyt tesz a Kétu szerepeire:
– beindíthatja a Kosban az ő naksatrájában (Asvini) együttálló Mars-Uránuszt, tehát 1-2 napra ismét felerősödhetnek az ütközés energiái, agresszívebb napokra számíthatunk,
– a Bak legelején álló Kétu feladatait besűrítheti, munkával, munkahellyel kapcsolatban döntési helyzetet hozhat.

És bár nem fogunk unatkozni, mindenekelőtt élvezzük az ébredező tavaszt.
Namasté
Vishakati

 

Author

Szólj hozzá!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.