Március 22-án a Mars a Bikába vált, s ezzel kiszabadul a Kos Uránusz impulzív szomszédságából. Megváltozik a Mars által képviselt jelentéstartalmak (akarat, cselekvés, kezdeményezőkészség, bátorság, aktivitás, energikusság) dinamikája, vesztünk lendületünkből, de cserébe 6 hetes stabilizálódására számíthatunk, a Mars május 7-i újabb jegyváltásáig.

A Bika Mars az értékek megtartására, a megszerzett javak, kötődések megőrzésére ösztönöz, illetve egyfajta szembenézésre, hogy melyek a valódi értékeink, kincseink. Azok a hetek, amikor a Bika Marssal szemben, a Skorpióban halad a Jupiter (március 22-29. között és április 22. után), meghatározóak lesznek, mert ekkor szembesülhetünk azzal, hogy valaminek vagy valakinek már nincs helye az életünkben, bármennyire is fontos volt előzőleg számunkra. Kötődéseink, értékeink – legyenek azok kapcsolatok, szokások, ragaszkodások – változnak, és a változás élesben tesztelődik.

A Bika Mars 6 hete három részre tagolódik aszerint, hogy a Bika melyik holdházában halad:

Március 22. és április 6. között a Krittika holdházban (Nap-energia) tartózkodik, ahol az értékeinkhez, birtokunkhoz való kötődésünk lelki vonatkozásai, indokai vannak terítéken. Az lesz fontos, amihez, akihez lelkileg (is) kötődünk.

Április 6-22. között a Hold energiájában, a Rohini naksatrában halad. Ez egy változékonyabb, kiszámíthatatlanabb időszak lesz, sok vitával és fejtöréssel a – gyerekkorból vagy előző életekből – hozott és felnőtt korban teremtett értékrendekkel kapcsolatban. A természet szélsőségei is jobban megmutatkozhatnak.

Április 22. és május 7. között a marsikus Mrigasira holdházban jár, itt lesz majd egzaktan szemben a Skorpió Jupiterrel. Ekkor csúcsosodhat az a tendencia, hogy korábbi, fontos kötődésünk elveszti célját, okát vagy értelmét, el kell engednünk tárgyát, mert az számunkra megszűnik valódi értéknek lenni.

A Bika Mars hetei mindvégig a gandanta Jupiter nehéz, vízválasztó energiáiban telnek, részben a Skorpió oldalon, részben – március 29. és április 22. között – a Nyilas oldalon. Igen nagy erők mozdulnak meg körülöttünk, s nyomnak értékeink tisztázása és az igazság felé.

Azt üzenik,  adjunk több figyelmet befelé, több türelmet kifelé.

Namasté
Vishakati

Author

Szólj hozzá!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.