Október közepén a védikus asztrológiában egy izgalmas finisbe érkezünk: a Szaturnusz 1 fokon belül megközelíti a Skorpió-Nyilas jegyhatárt, hogy október 26-án majd jó időre átlépje azt.

2017-ben a Szaturnusz  már kétszer járt itt:  januárban, majd hátrálása során visszafelé júniusban. A mostani, 3. váltása végleges, és a cseppet sem könnyű Skorpió Szaturnusz időszak lezárása. Az elkövetkező 27 évben nem tér ide vissza a Szaturnusz.

A Skorpió-Nyilas jegyhatár a védikus rendszerben oktávváltásnak is minősül, mert egy új ciklusba kezd az itt áthaladó planéta. A vizes-tüzes jegyhatár közvetlen környéke a viharos gandanta zóna, amelyben haladva az adott bolygó – most a Nagy Öreg, a Szaturnusz – változékony, bizonytalan körülményeket generál. A Szaturnusz jelenlegi gandanta időszakának kezdete október 14., vége november 6. Óvatos manőverezést igénylő periódus.

Ebben a gandanta zónában a Szaturnusz nyomás alá helyez bennünket, mert a Skorpió területhez tartozó feladataink – amelyeken már 3 éve,  2014 ősze óta dolgoztat – befejezését sürgeti. Ezért a jegyváltásig, október 26-ig számíthatunk elodázott döntéseink gyors megoldására, lezárására, hirtelen történésekre, váratlan eseményekre. (A jegyváltás túloldalán, a Nyilasban is eseménydús lesz a gandanta, hasonlóan gyors fordulatokkal, de más témában.)

Az időszak hullámzó karakterét még szélsőségesebbé teszi a Kala Sarpa: október 14-29. között az Időkígyón  belül leszünk. Ekkor az események és megítélésük megosztottsága, a polaritás sajnálatosan megnő.

Az elkövetkező hetekben tehát markáns történésekre, és sok bizonytalanságra számíthatunk. Türelem, óvatosság, a halasztható hosszú távú döntések eltolása üdvös.

Időközben, október 13-án a Mars kilép erős jegyéből, az Oroszlánból, és november végéig a Szűzbe kerül. Tevékeny heteket hoz, de hajlamosak leszünk a nehezebb utat választani. Kaphatunk új feladatokat a munkában. Jelentkezhetnek nehezebb testi tünetek, gyulladások, műtétek.

A Mars nem érzi igazán jól magát a Szűzben, s ezt leginkább a Kosok és a Skorpiók szenvedik meg. Erőtlenséget, gyengélkedést, lassabb működést tapasztalhatnak. A Skorpiók majd a Szaturnusz jegyváltása után fognak érezhetően megkönnyebbülni.

Még egy jelenségről kell szólni. Október 14-én a Mérlegbe érkező Merkúr a Szűz Vénusszal uralmi cserébe kerül (a Merkúr a Vénusz jegyében, a Vénusz a Merkúréban van). Ez a parivartana jógának nevezett konstelláció kölcsönösen megerősíti a résztvevő bolygókat, ami kedvező hatású a vénuszi Bikákra és Mérlegekre, valamint a merkúri Ikrekre és Szűzekre. Ők tehát kapnak egy kis segítséget ezekben a viharvert időkben.

Az igazi segítség azonban saját magunktól érkezhet óvatosság, türelem és belső világunkra figyelés formájában.

Szeretettel
Vishakati

 

Write A Comment