Február 5-én este a védikus Mars belép saját jegyébe, a Kosba, ahol március 22-ig marad. Az átlépés körüli napok lehetnek nehezebbek, mert a Marsnak nemcsak a jegyhatáron kell átkelnie, hanem az azt övező gandanta zónán is, amely mindig kisebb-nagyobb döccenőkkel jár.

Saját jegyében erőre kap a cselekvés bolygója, s ezt valamennyien érzékelni fogjuk. Lendület, energikusság kíséri itt töltött 6 hetét, alaposan begyújtja a rakétákat. Kezdeményezéseink sikeresebbek lesznek, több motivációt hoz a mozgáshoz, sporthoz, projektek elindításához. Jobban meg tud nyilvánulni aktivitásunk.

A Mars Kosban vonulása természetesen ennél összetettebb kérdés. Részben azért, mert a Kosban fontos találkozói lesznek, de azért is, mert áttételesen hat más jegyekre és planétákra is, azaz a Kosban felvett energiamintázatait továbbadja. Minden vele összefüggésben álló terület vonatkozásában az indítógomb szerepét játssza.

Kosba lépésekor – amikor a Kos 1. és 2. foka között halad – a Bak Kétu és a Rák Rahu közé, azok gyújtópontjába kerül, egész pontosan február 7-én. A jegyváltásukhoz közeledő holdcsomópontok – ez ehhez képest 1 hónappal később, március 7-én következik be – intenzív szakaszukba értek, már ami a váltásig teljesítendő feladataikat illeti. Az ő vonatkozásukban a Mars aktivizálhat eseményeket, azaz beindíthat lezárandó folyamatokat, közelebb vihet a karmikus történet befejezéséhez.

A Mars Kosban tartózkodása azért is eseménydús, mert belépésekor egy jegybe, sőt egy naksatrába kerül az Uránusszal, amelyet úgy ismerhetünk, mint a hirtelen változások, az ébresztő energiák bolygója. Együttállásuk uránikussá teszi a Marsot, marsikussá az Uránuszt. A két vehemens bolygó közelsége miatt arra készülhetünk, hogy együtt töltött idejük rázós lesz. A Mars amúgy is energikus vonásai kiszámíthatatlanok lesznek, túl sok és nehezen kezelhető indulattal találkozhatunk emberi kapcsolatainkban, közlekedési helyzetekben, de akár ipari  létesítményekben, fegyverhasználat során is. A természet is megmutathatja erejét földrengések és vulkánkitörések formájában. Az agresszió minden formáját bekapcsolhatja ez a konstelláció. Együttállásuk pontos napja február 13.,  e körül +/- 1 nappal legintenzívebb a megrázkódtatás. Egyéni életünkben annyit tehetünk, hogy igyekezzünk éberebben, óvatosabban közlekedni, tervezni, utazni.

Mivel a Kos Mars a védikus rendszerben aspektálja a Rákot, a Mérleget, a Skorpiót és a Bakot, mindezekre a jegyekre (aszcendensekre és Holdakra), és e jegyekhez tartozó földrajzi területekre kiterjed az energikus, de most kevéssé kiszámítható Mars hatása.

A Kos Mars ugyanakkor jegyura, asztrológiai kifejezéssel diszpozitora a Skorpió Jupiternek, amely mélyülésünkön, belső utunkon gazdagít bennünket. E tekintetben is számíthatunk új, elengedéssel kapcsolatos tapasztalásokra, amelyek most rapszodikusabbak lehetnek.

A Kos Mars haladása a jegy naksatráiban:

Február 5. és 25. között az Asvini holdházban, a Kétu energiájában halad. Ez a legintenzívebb és legszeszélyesebb történések időszaka, mert  ekkor vannak egymáshoz legközelebb az Uránusszal.

Február 25. és március 17. között a vénuszi Bharani naksatrában tartózkodik. Sok indulat és szélsőség, nehezen kezelhető szenvedély kíséri ezen a helyen. Ebben a szakaszban történik majd meg a holdcsomópontok, azaz a Kétu és Rahu jegyváltása.

Március 17. és 23. között a Kos Nap-energiájában, a Krittika holdházban lesz, amely minden Nap-vonatkozással rezonál majd. Eközben a Nap innen a 12. jegyben (a Halakban) veszteségeket, a lelki oldal fontosságát tanítja, és ennél is izgalmasabb a Nyilas Nap-naksatrájában  együttálló  Kétu és a Plútó, amelyek a túlidealizált figurák, bálványok imázsának átalakulását jelölik. De ez már egy másik történet.

Namasté
Vishakati

 

Write A Comment